Великден в Париж, самолетна програма

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
Цената от 889 лв. е за ранни записвания, направени до 15.01.2020 г.;
Стандартната цена е 939 лв.
 
ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от летище София в 19:20 ч. Кацане на летище „Бове” в Париж в 21:20 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
ВТОРИ ДЕН
Париж
Закуска. Вашият втори ден в Париж ще започне с панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица "Шанз-Елизе", Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите (построен през XVII в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани), мостовете на река Сена, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" (едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура), площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената (построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г.), Гранд опера (проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция), галериите "Лафайет", луксозният площад "Вандом" и др.
Денят ще продължи туристическа програма по желание: "Духът на Монмартър”, пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, Площада на художниците „Тертр“, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със Стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и др.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато "Монмартър" е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като "Лапен Ажил" и "Мулен Руж" са част от неповторимата атмосфера на емблематичния "Монмартър". Снежнобялата базилика "Сакре Кьор", построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град.
Свободно време.
Възможност за индивидуално посещение на някое от най–известните кабарета в Париж като "Мулен Руж" или "Лидо". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото.
Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН
Париж – Дворецът "Версай" – Париж ≈40 km
Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):
Полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай", двореца на Краля Слънце Луи ХІV, с местен екскурзовод на български език. Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката включва разглеждане на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на Изобилието, на Венера, на Диана, на Меркурий, Огледалната зала и др. Свободно време за самостоятелно посещение на градините на двореца.
Денят ще продължи туристическа програма по желание:
Круиз с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през III век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час).
Посещение на Айфеловата кула. Построена по повод провеждането на Световното изложение в Париж през 1889 г. и наричана навремето "грозна", Айфеловата кула днес е един от символите не само на Париж, но и на Франция. Именувана е на автора на проекта - инженер Густав Айфел. Висока е 324 м. и е на три нива, на които има ресторанти, барове и наблюдателни площадки. Гледката от всяко ниво е зашеметяваща.
Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Париж 
Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):
"Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на български език. Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи, заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.
Пешеходна разходка до остров Сите - Парижката "Света Богородица", Съдебната палата, Светия параклис "Сен Шапел".
 
Трансфер до летището и полет за София в 21:55 ч.
 
Възможности за самостоятелни екскурзии:
Увеселителния парк "Дисниленд" - цените подлежат на препотвърждение след януари 2020 г. Бихте могли да отидете до „Евродисни” с влакчетата RER, които можете да вземете от много спирки в Париж (Opera, Chatelet, Gare du Nord и пр.) - линия А, слиза се на последната спирка Marne-la-Valee. Билетът за RER струва около 7 евро в една посока, а картата за вход за парка „Дисниленд” е около 70 евро за възрастни и 60 евро за деца под 11 г., а за парка „Дисниленд” + „Диснистудио” - около 80 евро за възрастни и 70 евро за деца под 11 г. Можете да закупите от нас или на място в Париж билет на фирмата Pariscityvision, която прави трансфери до Дисни и обратно с автобуси, като тръгват от и се връщат на пл. „Жан д’ Арк” (пред хотел „Регина”, до Лувъра). Билет, който включва транспорта от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд”, струва от 105 евро за възрастни, от 94 евро деца под 11 г.; билет, който включва транспорта от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд” и за „Диснистудио” струва от 125 евро за възрастни, от 115 евро деца под 11 г.
Електронен билет за самостоятелно посещение на музея "Орсе" (с включена такса резервация) на турист - цена 35 лв., заявява се и се заплаща предварително. При минимум 10 записани туристи посещението на музея "Орсе" може да се осъществи и с местен лицензиран екскурзовод на български език. Цена 95 лв. на турист (при допълнителна заявка и с потвърждение);
Посещение на някое от Парижките кабарета: Билет за представление в Парижките кабарета: 120 евро - 210 евро, в зависимост от избрания ден и час на представлението. Дрескод: спортно-елегантно облекло. Не се допускат деца под 6 г. Представленията са от 19:00 ч., 21:00 ч. или 23:00 ч.; Продължителност: около 2 часа, заявява се и се заплаща предварително.
 
ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Полетно разписание
Дата Номер на полета Летище Час
17.04.2020 г. W6 4321 София – Париж "Бове" 19:20 ч. – 21:20 ч.
20.04.2020 г. W6 4322 Париж "Бове" – София 21:55 ч. – 01:40 (+1) ч.
 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Цената от 889 лв. е за ранни записвания, направени до 15.01.2020 г.;
*Стандартната цена е 939 лв.
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 30 дни преди заминаване;
*С групата пътува водач от България при мин. 15 записани туристи;
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации и се осъществяват при минимум 14 записани туриста.
 
Такса прекратяване:
*ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
*ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*лична карта или валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*за деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 
МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
Не всички хотели разполагат с тройни и четворни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
*Входни такси за музеи, обекти и прояви /посещават се самостоятелно, по желание/:
‐ Градините на двореца "Версай" - 10,50 евро, заплаща се на място,
‐ Триумфалната арка - 12 евро, заплаща се на място; безплатно за младежи под 25 г.;
‐ Музей "Помпиду" - 12 евро, заплаща се на място;
‐ Музей "Пикасо" - 12,50 евро, заплаща се на място;
‐ Музей "Оранжри" - 9 евро, заплаща се на място;
 
ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100002502, валидна до 24.01.2021 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД


Цената включва:
Цената от 889 лв. е за ранни записвания, направени до 15.01.2020 г.;
Стандартната цена е 939 лв.
*Самолетен билет София - Париж - София на авиокомпания "Wizz Air", с включен 10 кг ръчен багаж, с размер 40x30x20 cм;
*Летищни такси;
*Трансфери летище - хотел - летище;
*3 нощувки със закуски в хотел 2 */3 * в Париж;
*Транспорт с автобус по програмата;
*Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач по време на пътуването и престоя (при минимум 15 записани туриста).


Цената не включва:
*Градска такса: около 1,65 евро на човек на ден (заплаща се на място) ;
*Доплащане за слушалки (3 евро на човек за всеки тур) - задължително, на място;
*Ръчен багаж до 10 кг с размер 55х40х23 и приоритетно качване на борда – около 25 лв. на човек в посока;
*Чекиран багаж до 10 кг с размер 55х40х23 и – около 42 лв. на човек в посока;
*Чекиран багаж до 20 кг – около 62 лв. на човек в посока;
*Важно!Цените за таксуване на багажа се уточняват при закупуване на билета
*Екскурзии по желание (заявяват се и се заплащат предварително в България):
"Духът на Монмартър" - пешеходна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод на български език, при минимум 11 туристи - цена 29 евро (56,84 лв.) на турист. Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт. Турът не е подходящ за лица с ограничена подвижност!;
Полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай" - с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса за двореца - без градините и транспорт. Продължителност на екскурзията: 5 часа) - при минимум записани 14 туристи - цена 76 евро (148,96 лв.) за възрастен; за деца 3-25 г. - цена 58 евро (113,68 лв.);
"Лувъра и неговите шедьоври" с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 11 туристи - цена 50 евро (98 лв.) на възрастен, за деца 3-25 г. цената е 35 евро (68,60 лв.) Включва входна такса, такса за групова резервация с фиксиран час за вход; продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт. Забележка: При по-малко записани туристи посещението на Лувъра може да се осъществи самостоятелно (заявява се и се заплаща предварително): Цена на билет - 45 лв. (с включена такса за издаване на билета);
Круиз с панорамно корабче по Сена - 15 евро (29,40 лв.) на турист (Продължителност: 1 час; включва коментари за забележителностите на различни езици);
Посещение на Айфеловата кула: 26 евро (56,84лв.) за възрастен и 6,30 евро (12.35 лв.) деца 4-11 г. с достъп до 3-тия последен етаж или 16,30 евро (31,95 лв.) за възрастен и 4,50 евро (8,82 лв.) за деца 4-11 г. с достъп до 2-рия етаж. Възможна е предварителна онлайн резервация - www.toureiffel.paris;
Пешеходна разходка до остров Сите - пешеходна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 14 туристи: 28 евро (54,88 лв.) на турист (Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт.);
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.
Оферта № Е3307


Още оферти за Франция