Вашата оценка

Екскурзия в АВСТРИЯ - ВИЕНА - коледни базари - със самолет и водач на български език!

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Виена - София
Дати:
Цена от: 1099 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от летище София (терминал 2) за Виена с полет на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летището във Виена. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за посещение на коледните базари във Виена – най-старият коледен базар „Фраюнг“ и базара пред кметството. Тук може да опитате известните виенски коледни специалитети, сладки и греяно вино (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.


Ден 2

Закуска. Туристическа обиколка с VIENNA SIGHTSEEING при групи до 10 туристи или панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език при групи над 10 туристи. Туристическата обиколка с VIENNA SIGHTSEEING включва билет за 24 часа за три туристически маршрута с автобус в цяла Виена, WiFi в автобуса за всички маршрути, Аудиогид на 16 езика със специален детски канал на английски и немски език. Панорамната обиколка на Виена с местен екскурзовод при групи над 10 туристи включва: дворецa „Белведере” – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецa „Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентa със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк „Пратер” със символа на Виена – Виенското колело. Свободно време във Виена - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа прогама по желание:

 

1. Посещение на двореца „Шонбрун” – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. 

 

2. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (мин. 1 ч. и 30 мин.): площад „Мария Терезия”; дворецът „Хофбург”, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт”, улица „Грабен” – сърцето на стара Виена; бароковата църква „Св. Петър”, готическата катедрала „Св. Стефан” – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, и оживената търговска улица „Кертнерщрасе”.

 

Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време  или туристическа програма по желание (необходимо е ползване на градски транспорт): 1.Туристическа програма "Вкусът на Виена" (мин. 1 ч.30 мин) - организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене - традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта "Захер" и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. 2. Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“, където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летище София (терминал 2). 

 

Продължителност на туристическата програма: 4 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 290 BGN
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист при полет с "Austrian airlines" или "Ryanair"- цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване / 185 BGN
 
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист при полет с "Austrian airlines" или "Ryanair" - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване / 105 BGN
 
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 15 туристи / 25 BGN
 
Посещение на двореца "Шонбрун" с включена входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 35. Моля, резервирайте услугата своевременно!) / 60 BGN
от 3 до 17 години / 40 BGN
 
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод (с включена входна такса), при минимум 15 туристи от 3 до 17 години / 40 BGN
от 3 до 17 години / 60 BGN
 
Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic (270 стр.) от 3 до 17 години / 19.90 BGN
 
Концерт на "Wiener Residenzorchester" с класически произведения на Моцарт и Йохан Щраус, категория B (заявява се и се заплаща предварително при направа на резервацията) от 3 до 17 години / 89 BGN
 
Туристическа програма "Вкусът на Виена" - организирано разглеждане на Виенската опера (с вкл. входна такса и местен екскурзовод) и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта Захер и чаша виенско кафе меланж), при минимум 16 туристи от 3 до 17 години / 85 BGN
от 3 до 17 години / 65 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая) от 3 до 17 години / 70 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая) от 3 до 17 години / 45 BGN
 
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист от 1 до 100 години / 32 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Императорската съкровищница, Императорските апартаменти и Музеят за история на изкуствата се намират в идеалния център на Виена и достигането до тях ще бъде посредством градски транспорт!
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Такса гориво за въздушен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 9,40 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Цената включва:
  • Самолетен билет София - Виена - София с включени летищни такси на авиокомпания "Austrian Airlines" с ръчен багаж с размери 55/40/23 см (максимум 8 кг) или на авиокомпания "Ryanair" с ръчен багаж с размери 40/20/25 см (максимум 10 кг)
  • 3 нощувки със закуски в хотел "Lenas Donau" *** или "Star Inn Vienna" *** (или подобни) във Виена;
  • Групов трансфер летище - хотел - летище
  • Туристическа обиколка с VIENNA SIGHTSEEING при групи до 10 туристи или Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език при групи над 10 туристи
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
  • Асистанс на български език по време на цялата екскурзия, при групи над 20 записани туристи


Цената не включва:
  • PCR тест (при необходимост)
  • Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод
  • Слушалки по време на пешеходната разходка (3 EUR) - заплащат се на място
  • Посещение на двореца "Шонбрун"
  • Посещение на императорската съкровищница с местен екскурзовод
  • Концерт на оркестър "Wiener Residenzorchester"
  • Туристическа програма "Вкусът на Виена"
  • Входни такси за двореца "Белведере" (17 EUR), Природонаучния музей (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), за Зоопарка (24 EUR, за деца от 6 до 18 г. - 14 EUR), Музея за история на изкуството (18 EUR)
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Градски транспорт: 2,40 EUR (еднопосочен билет), 8 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа)
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
  • Горивни такси.

Често задавани въпроси

Екскурзията е с продължителност 4 дни / 3 нощувки.
Записването за екскурзията става след попълване на резервационната форма, която може да намерите в таблицата с цени. Резервационната система показва в реално време налични свободни места. След попълване на формата за записване - наш служител ще се свърже с вас и ще Ви изпрати информация за заплащането на депозит.
Депозита може да се плати с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис. Останалата сума се заплаща до описана по договор дата в наш офис или по банков път.
Екскурзията се осъществява със следния тип транспорт:
Вид транспорт: Самолет
Маршрут: София - Виена - София
Оферта № Е2282


Още оферти за Австрия

Здравейте!
Изберете една от опциите по-долу, за да се свържете с нас и ще Ви отговорим при първа възможност.