Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали, пещерата Магура, пещерата Венеца и Видин от Пловдив

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Маршрут: Пловдив - Белоградчик - Видин - пещера Магурата - пещера Венеца - Пловдив
Дати:
Цена от: 89 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
*Цена за ранно записване до 30 дни преди датата на отпътуване  - 79 лв. 

1 ден:
Отпътуване от Пловдив в 7:00 ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум, по маршрут: София –  Белоградчик – Видин.   Пристигане  и посещение на пещерата  Венеца. Почивка за обяд и възможност за дегустация на северняшки – ТУРЛАШКИ  – специалитети в хан Мадона. Разглеждане на парка и комплекса към него. Отпътуване за Белоградчик. Пристигане и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности - неповторимия природен феномен Белоградчишки скали  и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Възможност за организирана вечеря. Нощувка. 

2 ден: Закуска. Туристическа разходка в центъра на града с екскурзовод. Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост "Баба Вида" – единствената изцяло запазена в страната /Х век/,  Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, старата турска поща,художествената галерия,Видинския общински театър, митрополитския комплекс, църквата” Великомъченик Димитрий”, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Свободно време за обяд и  разходка в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието. Отпътуване за  пещерата  Магура. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход и  представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 метра. Отпътуване за гр. Пловдив и пристигане късно вечерта.
Транспорт с комфортен  автобус;
1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин;
Посещение на пещерата Венеца;
Посещение на хан «Мадона» с възможност за дегустация на типични северняшки ястия;
Посещение на Белоградчишки скали;
Посещение на пещера Магурата;
Туристическа програма във Видин;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.
Медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 65 г ; 1,50 лв за лица над 65 г;
Входни такси за посещаваните обекти;
Дегустация в хан «Мадона»;
Доплащане за единична стая – 20 лв.

Отстъпки: *цена за дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни: отстъпка – 10  лв.
При посещение на пещерата Венеца и  Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни обувки, снимането в пещерата е разрешено.
Входна такса за Белоградчишката крепост - 5лв;-Входна такса за пещерата Венеца – 4 лв;
Входна такса за пещера Магурата – 5 лв; галерия с рисунки – 6 лв
Входни такси – Крепостта „Калето” – 5 лв, – крепостта „Баба Вида” – възрастни 4 лв, ученици и  
  пенсионери – 2 лв ;                                                                                                                                              
Видео

Оферта № Е2374


Още оферти за България