Двудневна екскурзия до Мелник и Рупите с посещение на Рилски и Роженски манастир от Пловдив

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Маршрут: Пловдив - Самоков- Рилски манастир - Мелник - Сандански - Роженски манастир-Рупите - Пловдив
Дати: 10.10.2020
Цена от: 99 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
10.10.2020 11.10.2020 от 99 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

1-ви ден:

Възможност за отпътуване от Карлово – срещу доплащане от 8 лв. за двете посоки. Отпътуване от гр. Пловдив в 07:00ч. от спирката на „Тримонциум”. Пристигане в Самоков. Посещение на Девическия манастир, Бельовата църква ”Рождество Богородично”, Голямата чешма (чешмата с обицата). Отпътуване за  Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” – най – внушителният паметник на българската архитектура и най – големият духовен център по българските земи (престой около 3 часа за разглеждане на манастира). По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. По желание разходка до параклиса на свети Иван Рилски. Отпътуване за Сандански. Разходка в града и време за почивка. Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотела. Нощувка. По желание – организирана вечеря.

2-ри ден:

Закуска. В 9.30ч. обзорна разходка в гр. Мелник с екскурзовод. Посещение на Кордопуловата къща. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, построена през 1754г. от богатата мелнишка фамилия Кордопулови. В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи.

Посещение на Роженски манастир в близост до Мелник, където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона. Възможност за обяд в китните ресторантчета до манастира.

Отпътуване за Рупите и  църквата „Света Петка Българска“, в близост до къщичката, в която е живяла Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Към 16.00ч.  отпътуване за Пловдив.

Транспорт с комфортен автобус;
Посещение на Самоковски девически манастир;
Посещение на Рилския манастир;
Посещение на гроба на Св. Иван Рилски;
Посещение на Сандански;
Посещение на Рупите- домът на баба Ванга;
Една нощувка със закуска в гр.Мелник;
Обзорна туристическа обиколка на Мелник;
Посещение на Роженския манастир;
Екскурзоводски услуги;
Входните такси на посещаваните туристически обекти
при резервация 30% като депозит, останалата част до 10 дена преди датата на отпътуване;
За деца до 12 г. в стая с 2-ма възрастни – 30% отстъпка;
Оферта № Е2494


Още оферти за България