Екскурзия в Босна и Херцеговина

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Маршрут: София-Златибор-Сараево-София
Дати:
Цена от: 422 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва

1 ден – Отпътуване за Златибор – Сърбия от пл.” Руски паметник ” в 06.30 ч. Почивка за обяд в най-известния сръбски балнеоложки курорт Врънячка баня. Пристигане в Златибор. Настаняване в хотел Zlatiborska noc ***. Нощувка.

2 ден – Закуска. Заминаване за столицата на Босна и Херцеговина – Сараево. По пътя посещение на построените за заснемането на филми на Емир Кустурица Дървенград / при възможност разходка с атракционната теснолинейка Шарганска осмица / и Каменград /Андричград /. Следва станалият известен от едноименния роман на Иво Андрич мост на река Дрина. Той е дело на архитекта Синан и е изграден по инициатива на Мехмед паша – Соколлу, поради което е известен още и като Мостът на Мехмед паша Соколович. Съграден в периода от 1571 до 1577 г. на местото на брод на река Дрина, откъдето е минавал главният път от Цариград за Босна. Поправян е в годините 1664, 1875, 1911, 1939-1940, като е оцелял в този си вид до наши дни. От 2007 г. е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане в Сараево. Настаняване в хотел Grand***. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Закуска. Екскурзия до Босненските пирамиди край Високо. След обяд пешеходна разходка из Стария град в Сараево. В началото на 15 век на кръстопътя на римските пътища, където са живели хора още от каменната ера, възниква град Сараево. Градът е основан по време на нашествието на османците на Балканите. Смята се, че създател на Сараево е Ицхак бей Ицхакович. Той построява първата джамия тук. Сараево е известен сред местните и туристите като жив музей на историята. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Целодневна екскурзия до Мостар. Мостар е град и община в Босна и Херцеговина. Той е най-голямото и сред най-важните селища в област Херцеговина, както и административен център на Херцеговско-неретванския кантон от Федерация Босна и Херцеговина. Разположен е красиво на двата бряга на река Неретва. През XV и началото на XVI век мостът над река Неретва бил дървен и несигурен. Османците завземат региона през 1468 г. и почти сто години по-късно султан Сюлейман Великолепни поръчва да бъде съграден нов – каменен мост над реката. Строителството на моста трае 9 години – от 1557г. до 1566г. и така градът започнал да се разраства, като в днешно време е неофициалната столица на Херцеговина. По онова време той е бил с най-голямата арка в света. Завръщене в Сараево. Вечеря. Нощувка.

5 ден  –Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

1 нощувка със закуска в хотел Zlatiborska noc *** в Златибор
3 нощувки със закуски и вечери в хотел Grand *** в Сараево
екскурзии описани в програмата
транспорт с автобус***
медицинска застраховка до 65год.
такси за туристическите обекти 
За лица над 65 год. се заплаща допълнително медицинска застраховка – 8 лв.
Оферта № Е2270


Още оферти за Босна и Херцеговина