Екскурзия до Велико Търново с посещение на Букурещ и Ивановските скални манастири

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Автобусна програма 3 дни / 2 нощувки
Дати: 06.10.2017, 10.11.2017, 01.12.2017
Цена от: 159.40 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
06.10.2017 08.10.2017 от 159.40 лв. резервация
10.11.2017 12.11.2017 от 159.40 лв. резервация
01.12.2017 03.12.2017 от 159.40 лв. резервация
  • Програма
Ден 1 София – Велико Търново - Арбанаси
Отпътуване в 8:00 от Национален стадион „Васил Левски“ за Велико Търново – болярският град, където е обявена независимостта на България. Туристическа програма във Велико Търново: посещение на Самоводската чаршия, пазеща духа и традициите на Възраждането, където работят различни занаятчийски работилници; цървката „Св.Четиридесет мъченици“, където е открита Иван Асеновата колона; крепостта „Царевец“, разположена на хълма Царевец, който се намира в старата част на града. Свободно време. След обяд отпътуване за Арбанаси, известен със своите архитектурни паметници от XVI, XVII и XVIII век. Арбанаси е обявен за архитектурен резерват и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Свободно време и възможност за разглеждане на старинните къщи, които замайват с невероятната си архитектура и пищните си украси от дърворезба и ковано желязо. Връщане във Велико Търново. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Велико Търново – Ивановски скални манастири – Букурещ
Закуска. Отпътуване за с. Иваново, разположено в Северна България, област Русе. Посещение на уникалните „Ивановски скални църкви“, включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Те се отличават от другите запазени скални манастирски комплекси в България с добре запазените си стенописи. Манастирът е основан през 20-те години на ХІІІ в. от монах Йоаким, който по-късно става български патриарх. Българските царе Йоан Асен ІІ, Йоан Александър и други представители на царския двор са били сред дарителите на манастира, а до днес са запазени и техни ктиторски портрети. Отпътуване за Румъния. Преминаване през „Дунав мост“, наричан още „Мостът на Дружбата“, открит през 1954 г. Пристигане в Букурещ. Панорамна обиколка на Букурещ: Триумфалната арка, копие на Парижката триумфална арка; Площада на победата; храмът на музиката „Атене“ - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ; Кралския дворец; Народния театър – символ на театралната бохема; Парламента. Посещение на Патриаршеската катедрала, където се пазят мощите на Св. преподобни Димитър Бесарбовски. Свободно време или по желание по посещение на „Музея на румънското село“ (10 RON), съхраняващ уникална колекция от над 50 различни къщи, представящи историята и архитектурата в различни краища на Румъния. Настаняване в хотел в Букурещ. Нощувка.

Ден 3 Букурещ - София
Закуска. По желание посещение на Парламента в Букурещ (35 RON), наричан още„Дом на народа“, построен по времето на режима на Чаушеску. Сградата на Парламента е втората по големина административна сграда в света след Пентагона и е отражение на мегаломанското мислене на диктатора. Свободно време за разходка из стария град, където се намира хана на Манук – известен арменски търговец. Възможност да се насладите на чаша ароматно кафе или да опитате от известния румънския специалитет – мамалига за обяд. Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цената включва:
1 нощувка в хотел 3* във Велико Търново; 1 нощувка в хотел 2* в Букурещ; 2 закуски в ресторантите на хотелите; Туристическа програма във Велико Търново, Арбанаси, Букурещ; Екскурзовод на български език; Транспорт с комфортен автобус.


Цената не включва:
Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 3 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 4 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г.– 7 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 11 лв; Доплащане за единична стая – 35 евро / 68 лв; Входни такси за посещаваните туристически обекти; По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.
Оферта № Е522