Екскурзия до о. Лефкада - Йонийски острови

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 6 дни / 4 нощувки
Маршрут: Пловдив - София - о-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио - София - Пловдив
Дати: 01.09.2017, 05.09.2017
Цена от: 425 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
01.09.2017 06.09.2017 от 425 лв. резервация
05.09.2017 10.09.2017 от 425 лв. резервация
  • Програма
Програма

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ

О-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио

Хотел 3* Politia – 4 HВ

www.politiahotel.gr

                                                                           Дата 11.07.2017, 01.09.2017, 05.09.2017

1 - 2 ден: Тръгване от Пловдив в 22.00 часа, от София  в 24.00 часа от стадион „Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата. Нощен преход. В късната сутрин пристигане на о-в Лефкада. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ден:    Закуска. Свободно време за плаж. По желание круиз по най-известните плажове на острова - по пътя ще посетим най красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/, който е достъпен само по море с възможност за къпане в кристалните води на залива и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг. По време на тази целодневна разходка с кораб се правят няколко спирки на различни заливи с възможност за плаж. ВечеряНощувка.

Програма на круиза:
1. Порто Кацики - обикаля най-известните плажове на острова Порто Кацики, Егремни (които са непроходими по друг начин), като се спира на тях за плаж, около двадесет минути. Порто Кацики - най- красивият плаж на Йонийско море, спиращият дъха Порто Кацикивободно време за плуване
2.Кефалония - Най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи   с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953г. Спира се във Фискардо(много карсиво и китно градче) за кафе или обяд.
Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.
3.Итака- Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.
4.Меганиси( Пещера Папаниколис) - Посещение на Меганиси, където е пещерата, която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Влиза се в пещерата за снимки.
5.Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас
6. Мадуриостров, на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис. . От 1990г. се характеризира , като музей и е наследен от неговите правнуци.

Пристигане вечерта.
4 ден: Закуска. Свободно време за плаж. Ще посетим един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително доплащане вечерна панорамна разходка в столицата на острова - град Лефкада. Посещение на Централния площад, кметството, църквата „ Св. Мина” и венецианската църква „Св Спиридон”- построена през 1685г. Разглеждане на Музея на грамофоните, посещение и разходка в манастира „ Панагия Фанеромени”- построен 1634г., върху  останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разположен на хълм с гледка към северната част на острова спираща дъха. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”, построена от французите през 14 век. Свободно време за разходка, шопинг и кафе или коктейл в едно от многобройните заведения на града – ще имате възможност да усетите атмосферата на нощна Лефкада. Връщане в хотела. Нощувка .
 
5 ден Закуска. Свободно време за плаж. Ще посетим един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Поради западното си местоположение ще имате възможност да се насладите на красивия залез над Йонийско море. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка .
 
 6 ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Hotel Politia 3*** Цена за възрастен настанен в двойна стая Цена за трети възрастен Цена за дете до 12 години настанено с двама възрастни
Дата 11.07.2017 Цена до 31.03.2017
 439 лева
Цена след тази дата 468 лева
419 лева 299 лева
Дата 01.09.2017 и 05.09.2017 Цена до 30.04.2017
 399 лева
Цена след тази дата 425 лева
379 лева 289 лева
 
Други

Задължителната застраховка ”Медицински разходи при болест и злополука”, при пътуване в страната / чужбина, се сключва със застрахователна компания  адрес на Застрахователя  УНИКА ЖИВОТ,. Застраховката е за срок от ............ г.  до ............ 2017г. Застраховка „Отказ от пътуване“- зависи от възрастта на клиента.
 МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ: 40 човека
 СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата  на отпътуване.
 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗК Групама Застраховане ЕАД от 09.07.2016 до 08.07.2017. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
 
 ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт! Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
 
 

Цената включва :
·         Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
·         4 нощувки с 4 закуски (блок маса ) и 4 вечери (fix menu) в двойна или тройна стая
·         Екскурзоводско обслужване;
·         Водач по време на пътуването
·         Трансфер до и от плажовете, които ще посещаваме (Kathisma Beach / Milos Beach)
·         Медицинска застраховка асистънс с покритие 5000 евро
 

 

Цената не включва:      
·         Еднодневен корабен круиз по 7-те острова – 25 евро; 15 евро за дете до 12 години
·         Музейни такси - за посещение на 1 музей- 2-4 евро ;
·         Вечерна Панорамна обиколка на столицата Лефкада и посещение на манастира Фанеромени -10 евро. За дете до 12 години 5 евро
·         Медицинска застраховка на човек над 65 г. по 2 лв. на ден - заплаща се в офиса на агенцията
·         Доплащане за единична стая 80 лева

Оферта № Е951