Кападокия, Коня и Бурса - красотата на Мала Азия, автобусна програма

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки
Маршрут: Маршрут 1 - Сливен - Стара Загора - Анкара - Кападокия - Коня - Каймаклъ - Бурса - Стара Загора - Сливен; Маршрут 2 - София -Пловдив - Анкара - Кападокия - Коня - Каймаклъ - Бурса - Пловдив - София
Дати: 22.09.2020, 20.10.2020
Цена от: 479 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
22.09.2020 28.09.2020 от 479 лв. резервация
20.10.2020 26.10.2020 от 479 лв. резервация
  • Програма
Маршрут 1
Град на отпътуване Час Място Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване Стандартна цена
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост                            555 лв. 575 лв.
Нова Загора 18:45 часа спирка след кръговото                            555 лв. 575 лв.
Стара Загора 17:45 часа паркинг жп гара                            555 лв. 575 лв.
Чирпан, при група от мин. 10 човека 17:00 часа Център спирката за София                            555 лв. 575 лв.

Маршрут 2
Град на отпътуване Час Място Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване Стандартна цена
София 14:30 часа Централна автогара                                    555 лв. 575 лв.
Пловдив 16:45 часа ШЕЛ на магистралата                                    555 лв. 575 лв.


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по маршрут Истанбул - Анкара. Нощен преход.
 
ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в турската столица около обяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия (разглеждат се отвън).
Следобед отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря.
Програма по желание: 20:00 ч. - посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия - музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Област, известна със своите причудливи земни форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на местността Юргюп с гигантските й конуси и комини. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били обитавани като жилища. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме с посещение на долината Дервент – Червената долина; долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Следва посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Посещение на Открития музей Гьореме - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, както и множество византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; гълъбите са били обучавани да разнасят писма - основният начин на „комуникация” в онези времена). Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област.
Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря. Нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен Трите грации – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще завършим с посещение на подземния град Каймаклъ – древният град Енегул, чиято изградена под земята инфраструктура включва над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения.
Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и Ордена на въртящите се дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.
 
ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на Бурса - Кервансараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами, която има 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната ѝ част.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан бей. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири (известните кашмирени шалове).
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.
 
ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
*Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на туроператора;
*Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
*Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност. 
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*депозит - 200 лв. на човек при записване;
*доплащане - 20 дни преди пътуването;
*цената е валидна при група от минимум 40 човека.
 
Такса прекратяване:
*ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
*ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;;
*За деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 
МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, *Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
*Вечèрите са без включени напитки;
*Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.
*Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (в района има много кафенета и магазинчета за сувенири).
*Музейните такси задължително се заплащат в турски лири.
*Желателно е обмяната на валутата да се извърши в България.

 
ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100002502, валидна до 24.01.2021 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД
 

Цената включва:
*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*1 нощувка в Анкара в хотел 3 */ 4 * на база закуска и вечеря;
*2 нощувки в Кападокия в хотел 3 /4 * на база закуска и вечеря;
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/ 4 * в Коня (вечерята е на сет меню);
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 * в Бурса (вечерята е на сет меню);
*Туристическа програма с местен екскурзовод по посочения маршрут;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач по време на пътуването и престоя.


Цената не включва:
*Входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Коня:
− Музей на анадолските цивилизации - 36 турски лири;
− крепостта Ючхисар – 9 турски лири;
− Скалните църкви на долината Гьореме – 45 турски лири;
− Долината Зелве – 18 турски лири;
− Подземния град Каймаклъ - 42 турски лири;
− гробницата на Мевляна, Коня - 5 турски лири, при групи над 14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 турски лири;
*Посещение на автентично шоу на дервиши – 39,20 лв. (20 евро);
*Разходка с балон над Кападокия - около 170 евро, разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини;
*Всички услуги, предложени по желание;
Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.
Оферта № Е3539


Още оферти за Турция