Класическа Виена, 1-5 март, от Варна

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
Класическа Виена с полет от Варна
5 дни / 4 нощувки, 1-5 март 2020
3* хотел в центъра на Виена

Пакетна цена: 599 лв на турист

Програма на екскурзията:

1 март - неделя. Отпътуване от Варна за Виена с редовен полет на а/к Уиз Еър в 14:05 ч. Пристигане във Виена в 14:55 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотел IBIS Mariahilf 3*, разположен в непосредствена близост до Марияхилферщрасе, главната търговска артерия на града. Настаняване. Кратка опознавателна разходка. Нощувка.

2 март - понеделник. Закуска. Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език /3,5 часа/: Мариетерезиен Платц - с Природоисторическия музей и Музея на историята на изкуствата на Виена, дворецът Хофбург, следва предварително резервирано посещение на Съкровищницата /билетът и беседата са включени в цената/. В Съкровищницата се съхраняват най-значимите ценности на Хабсбургската династия - корони, кралски регалии, скъпоценности и други уникални предмети, които демонстрират властта и престижа на фамилията. Обиколката продължава покрай сградата на Операта, Парламента, Кралския театър, Кметството, улица Грабен, Катедралата Св.Стефан и др. Следобед - свободно време за самостоятелно посещение на Пратера, Музея на Мадам Тюсо и др. Нощувка.

3 март - вторник. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: Посещение на двореца Шонбрун - лятната резиденция на Хабсбургите с екскурзовод на български език. Цена - 65 лв на възрастен турист при минимум 10 туристи. Цената включва такса резервация и беседа. По време на беседата се разглеждат част от апартаментите, в които са живели австрийските императори и техните семейства и се добива представа за дворцовия начин на живот.

4 март - сряда. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: Целодневна екскурзия до Братислава с посещение на търговския център Parndorf. Цена - 110 лв на турист при минимум 10 записани туристи. Туристическа програма в столицата на Словакия: Кулата Св.Михаил - единствената запазена от средновековната крепостна стена, Катедралата Св.Мартин, в която са короновани унгарските крале, Народния театър, Старото кметство с кулата, в което днес се помещава Градският музей на Братислава, Двореца на Архиепископа от 18 век, в който е подписан мирния договор между Наполеон и Австрия след битката в Аустерлиц, днес Ново кметство на Прага, Хвездославовия площад - сърцето на Братислава, паметника на „Наблюдателя”- най-сниманият паметник на града, Главният площад, Стария пазар /1,5-2 часа/. Връщане във Виена. По пътя - посещение на търговския център Parndorf, в който се предлагат над 100 модни и лайфстайл марки с над 70% отстъпки. Продължителност на екскурзията 9 часа /8:30 ч - 17:30 ч./

5 март - четвъртък. Закуска. Свободно време. Трансфер до летище. 15:25 ч - излитане за Варна с полет на а/к Уиз Еър, пристигане в 18:10 ч. във Варна.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
 • 1 март Варна - Виена: 14:05 ч. - 14:55 ч.
 • 5 март Виена - Варна: 15:25 ч. - 18:10 ч.
Разписанието подлежи на промяна от страна на авиокампаниите!

Необходими документи за пътуване: лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 250 лв при записване, доплащане - до 10 февруари 2020.
 

Програмата се провежда при минимум 10 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 18 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 18 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

Цената включва:
 • самолетен билет Варна - Виена - Варна на а/к Уиз Еър без кетъринг
 • малък ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20 см
 • трансфери летище - хотел - летище
 • пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език
 • посещение на Съкровищницата с екскурзовод на български език и включен билет
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* във Виена
 • представител на ТО на български език по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на компания Алианц.*
* Задължително се доплаща застраховка медицински разходи за всички туристи над 66 години.

Цената не включва:
 • багаж  42 х 32 х 23 см до 10 кг - цена 92 лв на пътник двупосочно към дата 13.10.19
 • багаж до 20 кг - 110 лв на пътник двупосочно дата 13.10.19
 • екскурзия в Двореца Хофбург - 69 лв на турист при минимум 10 записани туристи.
 • екскурзия до Братислава - 110 лв на турист при минимум 10 записани туристи
 • разходи за градски транспорт
 • входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор
Внимание: Може да се заявява само единия от двата вида багаж. Не се гарантират места едно до друго на полетите.
Допълнителните екскурзии и багаж се заявяват при записване, тъй като са свързани с предварителна организацияи резервации.
 
Оферта № Е3235


Още оферти за Австрия