Майски празници в Истанбул с включени допълнителни екскурзии и вечери - промоция

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Пловдив - Истанбул - Пловдив - София
Дати:
Цена от: 215 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Пакетната цена е за едно лице и включва: Транспорт с лицензиран луксозен автобус; 2 нощувки (в двойна или тройна стая) с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Истанбул; 
Grand Ant Hotel или подобен

Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод; Посещение на Търговски център „Форум Истанбул”; Посещение на Аквариум Sea Life (бившия Тюркоазоо); Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти; Посещение на небостъргача Сапфир; Посещение на водохранилището Йеребатан Сарнъджъ; Посещение на Одрин; Пътни и гранични такси; Водач от агенцията; 
Медицинска застраховка към ЗК Евроинс на база 2000 евро за лица до 69 г. 


ПРОГРАМА

1-ви ден:
Отпътуване от София, Автогара Сердика в 21:00 ч, от ШЕЛ Пазарджик в 22:00 ч., от Пловдив (OMV до х-л Санкт Петербург в 22:45 ч. 

2-ри ден:
Отпътуване от Хасково в 00:30 по маршрут Одрин – Истанбул. Пристигане в Истанбул сутринта. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език: Синята джамия (само отвън), площад Хиподрума, музеят "Св. София" (само отвън) кулата "Галата", площад "Таксим", дворецът "Долмабахче", преминаване по първия въжен мост. Посещение на желязната църква Свети Стефан. Фото пауза в азиатската част на града. След обяд посещение на аквариум Sea life (бившия Тюркоазоо) и търговски център „Форум Истанбул”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

3-ти ден:
Закуска. В 09:00 ч. Посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино, където може да се насладите на виртуална разходка сред забележителностите на този невероятен космополитен град. Посещение на водохранилището Йеребатан Сарнъджъ. Най-неочаквано романтичната атракция на Истанбул, водохранилището Йеребатан Сарнъджъ, предлага поглед върху сложната система, която някога донасяла питейна вода в Истанбул от Тракия. Построено през VI в., а в последствие забравено в продължение на векове, водохранилището днес е оборудвано със светлини и музика, а рибки плуват в основите на 336 колони, които поддържат тавана. Не пропускайте главата на Медуза в основата на една от тях, доказателство, че византийските строители са считали римските реликви за нещо повече от чакъл за многократна употреба.
Връщане в хотела. Вечерна автобусна разходка в Истанбул: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти с невероятна панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

4-ти ден:
Закуска. Свобдно време или по желание срещу допълнително заплащане разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул.
Около 12:00ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква "Св. Константин и Елена" и джамията "Селимие". Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София. 
Транспорт с лицензиран луксозен автобус
2 нощувки (в двойна или тройна стая) с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Истанбул
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод
Посещение на Търговски център „Форум Истанбул”
Посещение на Аквариум Sea Life (бившия Тюркоазоо)
Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти
Посещение на небостъргача Сапфир
Посещение на водохранилището Йеребатан Сарнъджъ
Посещение на Одрин
Пътни и гранични такси
Водач от агенцията 
Медицинска застраховка към ЗК Евроинс на база 2000 евро за лица до 69 г. 
Доплащане за медицинска застраховка на база 2000 EUR към ЗК Евроинс, за лица над 69 г. - 6 лв. 
Единична стая: 60 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите на ЗК Евроинс
Разходка с яхта по Босфора: 30 лв.

Входни такси за посещаване на музеи и туристически обекти:
Кулата "Галата": 12 TL
Дворецът "Долмабахче": 30 TL
Желязната църква "Свети Стефан": 40 TL
Аквариум "Sea life": 50 TL
Панорамната тераса на небостъргача "Сапфир": 28 TL, панорамната тераса и 4D кино на небостъргача "Сапфир" 38 TL
Градски транспорт: 20-30 TL
Входса такса за водохранилището Йеребатан Сарнъджъ: 20 TL
По-горе изброените такси се заплащат на място. Същите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при тяхната промяна.
Начин на плащане: 
депозит 30 % от пакетната цена; доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване 

Необходими документи: ксерокопие на първа страница на задграничен паспорт с 3 - месечна валидност към датата на заминаване; за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от двамата родители; Няма визови, санитарни и медицински изисквания; Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини. 
Карта

Оферта № Е1985


Още оферти за Турция