Най-доброто от Италия - Рим, Неапол, Флоренция и Венеция, автобусна програма

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 8 дни / 5 нощувки
Маршрут: Сливен - Стара Загора - София - Бари - Неапол - Рим - Флоренция - Венеция - София - Стара Загора - Сливен
Дати: 31.08.2020
Цена от: 799 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
31.08.2020 07.09.2020 от 799 лв. резервация
  • Програма
Град на отпътуване Час Място Цена ранни записвания до два месеца преди отпътуване Стандартна цена
Сливен 04:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост 839 лв. 889 лв.
Нова Загора 04:30 часа спирка кръгово 839 лв. 889 лв.
Стара Загора 05:00 часа паркинг жп гара 839 лв. 889 лв.
Чирпан 05:30 часа спирка център 839 лв. 889 лв.
Пловдив 06:45 часа OMV до х-л „Санкт Петербург” 819 лв. 869 лв.
София 08:00 ч. Централна автогара, сектор паркинг 799 лв. 849 лв.


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от 4:00 ч. от България за Игуменица. Транзитно преминаване през Гърция. При възможност - разглеждане на езерото в Йоанина, Гърция. Отпътуване вечерта от пристанището на Игуменица с ферибот за Бари, Италия (на седалка тип „Deck”). Нощувка на ферибота.
 
ВТОРИ ДЕН:
Бари - Помпей - Неапол
Пристигане 8:30 ч. на пристанището в Бари. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на руините на древния град, унищожен през 79 г. от вулкана Везувий.
Продължаваме с туристическа програма в Неапол - панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив и пешеходна разходка из историческия център, който е защитен от ЮНЕКСО. Ще видим Кастел Нуово, театъра "Сан Карло", Пиаца дел Плебешито, църквата "Сан Франческо ди Паола", Палацо Реале. Свободно време.
Настаняване в хотел 2*/3* в едно от курортните селища на красивия Сорентински полуостров. Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН:
Рим
Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история.
Пристигаме в Рим, след което следва пешеходна обиколка на града (ползва се метро) с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим. Ще видим Колизеума - най-големият амфитеатър от Древноримската епоха; Арката на Константин - величествена арка, издигната в чест на победата на император Максенций; Римските форуми - сърцето на стария Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад "Венеция" и църквите "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ и “Сан Пиетро ин Винколи“ със статуята на Мойсей на Микеланджело, Римските форуми, Капитолийския хълм, Пантеона, площадите “Навона” и “Испания”, фонтан “Ди Треви” и др.
Нощувка в околностите на Рим в хотел 2*/3*.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Рим – Ватикана
Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на Ватикана. Придружени от местен екскурзовод ще имаме възможност да посетим Ватиканските музеи, съхраняващи забележителни творби на изкуството от древността до наши дни. (Включва запазен час на влизане, като целта е да се избегне чакането по опашки, екскурзоводско обслужване, слушалки). Обиколката на музеите продължава около 3 часа. След това, по желание, бихте могли да посетите базиликата "Свети Петър", завършена през 1626 г., където можете да се насладите на една от най-емблематичните творби на Микеланджело - "Пиета".
Следобед свободно време или по желание допълнителна екскурзия "Античен Рим" с местен екскурзовод на български език. По време на тази екскурзия ще посетим археологическата зона, в която влизат базиликата "Сан Клементе" - уникален архитектурен комплекс, включващ в себе си части от различни епохи: стар езически храм, върху останките на който през IV век е построена църква, а днес има запазени автентични стенописи от IX и XI век; Римския форум и Палатинския хълм, както и Колизеума - символ не само на Рим, а и на силата на цяла една велика империя (ползва се метро).
Свободно време.
Нощувка в околностите на Рим в хотел 2*/3*.
 
ПЕТИ ДЕН:
Флоренция
Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа обиколка на Флоренция, по време на която ще видим църквата “Санта Кроче” – Пантеон на “великите мъже на Италия”; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” и Баптистерията с “Вратата на Рая”, Къщата на Данте, Площада на Синьорията с Фонтана на Нептун и стария дворец “Палацо Векио”, Покрития мост на златарите “Понте Векио” и др.
Следобед – свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на картинната галерия “Уфици” (цената включва резервация ,входна такса и екскурзовод на български по време на визитата). Посещението на галерията се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията „Уфици“ са ограничени и групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). В основата на галерия „Уфици“ е семейната колекция от произведения на изкуството на Медичите, събирана няколко века. В нея можете да видите произведения на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело. Нощувка в курорта Монтекатини Терме, близо до Флоренция.
 
ШЕСТИ ДЕН:
Венеция
Закуска. Отпътуване за Венеция. Започваме разглеждането на старинния град, влизайки от лагуната с корабче (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Предстои ни вълнуваща пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод, по време на която ще видим площад "Сан Марко", наричан още "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Двореца на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г. (гледа се отвън). Ще видим и Моста на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, отивайки към затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста “Риалто”.
Свободно време с възможност, по желание, за романтична разходка с гондола (или с корабче) по Канале Гранде и из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали.
Настаняване в хотел 2*/3*в района на известния курорт от венецианската лагуна - Лидо ди Йезоло. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН:
О-в Мурано и о-в Бурано
Закуска.
Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия Мурано – Бурано. През Х в. Венецианската република става център на производството на стъкло, а гилдията на стъкларите е една от най-уважаваните. Работата им била толкова ценена, че през XII в. е приет закон, с който забранява вносът на стъкло от другаде, приемането на стъклари чужденци, а за да не „изтече” тайната на направата на ценното стъкло, производството му е пренесено на близкия остров Мурано, който до тогава бил рибарско селище. През следващите столетия именно там се раждат различни технологии за изработване на ценния материал, дошли и до наши дни. Започнали да наричат Мурано „Островът на пламъците”, заради светлината на безбройните пещи, които греели там всяка нощ. Днес „муранско стъкло” е мярка за високо качество и ненадминато майсторство, а местните майстори създават не само модни аксесоари за бита, но и изящни произведения на изкуството.
Ще се разходим по двете главни улици на острова, където има многобройни магазини за стъкло, там са и дворецът Palazzo Giustinian, в който се намира Музеят на стъклото, както и църквата „Св. св. Мария и Донато“, в която има красива византийска мозайка от XII век, а местните твърдят, че тук се пазят костите на дракон, убит от св. Донатус; още църквата „Св. Мъченик Петър“ и дворецът Palazzo da Mula. Свободно време.
Отпътуване за „дантеления Бурано”. Прилепените една до друга къщички на острова се забелязват от далеч със своята пъстрота и уникални цветове. Няма две съседни къщи с еднакъв цвят. Казват, че в миналото рибарите прекарвали дни далече от дома, а прибирайки се, дори и в мрачно време или мъгла, те виждали отдалеко цветните си домове. Съпругите им се грижели за цветните домове и кърпели рибарските мрежи и именно така се зародило изкуството на буранската дантела. Островът става става известен с дантелите си през XVI век и тази слава не е увехнала и до днес. Сред различните техники за плетене на фина дантела, се използва и т.нар. „буранска бримка“, при която моделът е нарисуван на хартия и конецът минава през хартията. Хартията се премахва, когато моделът е готов. Ще се разходим из уличките между цветните къщи и множеството магазини за дантела, както и църквата „Сан Мартино” с наклонената камбанария, Музеят на дантелата и Кметството.
Отпътуване за Лидо ди Йезоло и от там за България. Нощен преход.
 
ОСМИ ДЕН:
Пристигане в България преди обяд.

ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
*Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на туроператора;
*Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
*Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*Цената е валидна при минимум 35 плащащи;
*Ранни записвания се правят до два месеца преди датата на отпътуване;
*Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
 
Такса прекратяване:
*ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
*ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*лична карта или валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*за деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 
МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
*Входни такси:
Помпей:
‐ за руините на Помпей - 15 евро;
Рим:
‐ Римския форум + Колизеума + Палатино – 12 евро (раб.време 9-17 ч., зимата 9.00-15.30 ч);
‐ Капитолийски музеи – 15 евро (раб. време 9.00-20.00 ч., почивен ден понеделник);
‐ Национален музей на Рим - 11 евро (раб. време 9.00-21.00 ч., неделя 9.00-19.00 ч., почивен ден понеделник);
‐ Галерия Вила Боргезе – 22 евро. Билетите могат да бъдат закупени само on-line, посещението е ограничено в рамките на 2 часа (раб. време 9.00 -17.00 ч., затворена в понеделник);
‐ Криптата на църквата „Сан Клементе“ – 10 евро (раб. вр. 9.00-12.30 ч.;15.00-18.00 ч.);
‐ Съкровищницата в базиликата „Св. Петър“ – 8 евро;
‐ Купола на базиликата „Св. Петър“ – 8 евро;
‐ Кастел Сант Анджело – 10 евро;
‐Галерия "Дориа – Памфили" – 12 евро.
Флоренция:
‐ купола на Дуомо - 10 евро (само след предварителна резервация - раб. време 8.30-19.00 ч., събота 8.30-17.00 ч. (затворен в неделя);
‐ баптистерий на Дуомо – 6 евро (раб. време 08.30-18.30 ч.);
‐ камбанарията на Джото – 6 евро (раб.време 8.30 -19.00 ч.;
‐ Общ билет за купола Дуомо, баптистерия на Дуомо, камбанарията на Джото, криптата на Дуомо и Музея на катедралното хранилище - 18 евро;
‐ Параклис на Медичите „Сан Лоренцо” – 8 евро (раб.време 8.15 -13.50 ч., затворен в неделя и понеделник;
‐ Галерия Уфици – 20 евро - раб. време 8.30-19.00 ч., 8.30-18.00 ч. в неделя, почивен ден е понеделник;
‐ Галерия "Академия" – 8 евро (раб. време 8.15-18.50 ч., затворена в понеделник);
‐ Двореца Пити – Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство – 8,50 евро (раб. време 8.15 -18.50 ч., затворен в понеделник);
‐ Палацо Векио – 10 евро (раб. време 9.00-19.00 ч., затворен в четвъртък и всички религиозни празници);
‐ Къща-музей Данте – 4 евро,
‐ Църква-пантеон "Санта Кроче" - 8 евро (раб. време от понеделник до събота от 9.30 до 17.00 ч. и е затворена на всички църковни празници);
Венеция:
‐ Маршрутно корабче по Канале Гранде за 60 мин. – 8 евро;
‐ Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 19 евро (раб. време от 22.03 до 03.09 9.00-19.00 ч. и от 03.11 до 22.03 - 8.30-17.00 ч.);
‐ Ка д`Оро – 7 евро;
‐ Базиликата "Сан Марко" – Иконостаса – 2 евро + Венецианските коне – 5 евро;
‐ Кулата "Сан Марко" – 8 евро;
 
 
ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100002502, валидна до 24.01.2021 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД


Цената включва:
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*Пътни и магистрални такси;
*Билет за ферибот (туристическа класа) Игуменица - Бари, настаняване на дек, за настаняване в каюта - доплащане;
*1 нощувка на ферибот;
*5 нощувки със закуски: 1 в хотел в района на Неапол/Соренто, 2 в района на Рим, 1 в хотел в района на Монтекатини Терме /Флоренция, 1 в хотел в района на Лидо ди Йезоло;
*Туристическа програма в Помпей и Неапол с местен екскурзовод;
*Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод;
*Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач по време на пътуването и престоя.


Цената не включва:
*Доплащане за място в каюта към билета за ферибота Игуменица - Бари на турист (в каюта за трима или четирима). Април, май, юни, октомври - 85 лв. (подлежи на препотвърждение);
*Екскурзия до Ватикана и Ватиканските музеи – 42 евро (82,32 лв.), което включва: входна такса, местен екскурзовод (на бълг.език) и слушалки (валидна при група от минимум 20 човека). Заявява се при записването и се заплаща при окончателното доплащане на екскурзията
*Екскурзия "Античен Рим" с екскурзовод на български език– 37 евро (68,80 лв.) , което включва: входна такса,такса резервация, местен екскурзовод на бълг.език и слушалки (валидна при група от минимум 20 човека). Заявява се при записването и се заплаща при окончателното доплащане на екскурзията;
*Посещение на галерия „Уфици” във Флоренция – 45 евро (88,20 лв), в цената се включват: такса резервация, входен билет, местен екскурзовод (на бълг. език) и слушалки. Екскурзията се заявява предварително в офиса на „Дорис“, (валидна при група от минимум 15 човека);
*Транспорт с корабче до и от Венеция - 15 евро (29,40 лв.). Заявява се при записването и се заплаща при окончателното доплащане на екскурзията;
*Екскурзия до Мурано и Бурано - 30 евро (58,80 лв.), (вкл. транспорт, екскурзовод на български език, билет за корабчетата при група мин. 20 човека)
*Входни такси за посещаваните туристическите обекти, не упоменати в допълнителните екскурзии;
*Слушалки по време на обиколките в градовете (с местен екскурзовод на български език):
‐ в Помпей– около 3 евро;
‐ в Рим – около 3 евро;
‐ във Флоренция – около 3 евро;
‐ във Венеция – около 3 евро;
*Билети за метрото в Рим (1 билет – 1,5-2 евро);
*Такса престой (city tax) в Италия: 2-3 евро на турист на ден (в хотел 1 * и 2 *) и 4 евро на турист на ден (в хотел 3 * и 4 *), заплаща се на място;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.
Оферта № Е3526


Още оферти за Италия