НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ с дата 29.12.2019 г. с възможност за посещение на град ТИМИШОАРА в РУМЪНИЯ! ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА! У вину je истина!

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София – Вършац– Тимишоара - Манастира Месич – София
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1 София – Вършац
Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски, в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане във Вършац, един от най-старите и най-красивите автентични градове във Войводина. Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура. Настаняване в хотел SRBIJA – 3*** (www.hotelsrbija.rs). Напитка за „добре дошли“. Вечеря на шведска маса в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2 Вършац
Закуска на шведска маса. Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей Конкордия /разглеждане отвън/, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран в стил барок /разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и посещение на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728 до 1785 г. с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад Св. Николай и старата аптека от XVIII в, известна като „аптеката на стълбите" и наричана още „При Спасителя“, неоготическия римокатолическия храм Св. Герхард, който е сред обектите, които заслужават вашето внимание. По желание и срещу допълнително заплащане дегустация в местна винарна на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена. Когато се отпие това вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки, изпробвани в навечерието на Новата година, се проговаря сръбски. Е да видим дали е така? С танцова стъпка и широка усмивка връщане в хотела. Вечеря на шведска маса. Нощувка.

Ден 3 Вършац – екскурзия по желание до град Тимишоара в Румъния
Закуска на шведска маса. Свободно време за разходка /прошетка на сръбски/ или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до най - големия град в живописната румънска област Трансилвания - Тимишоара. Отпътуване с автобус, пристигане и начало на туристическата обиколка на града. Историческият център на Тимишоара е разположен между двете главни туристически забележителности на града – Православната катедрала „Три светители” и Градската опера, издигната през XIX в. Между двете сгради се намира главният площад на града – Площадът на Победата, осеян с фонтани и прекрасни декоративни градини. Културна забележителност, запазена от по-старо време, е Замъкът на Хуниади, построен още през XV в. от унгарския пълководец Януш Хуниади. На север от Площада на Победата се намира красивият площад Унирии, който впечатлява с разкошните барокови сгради от XVIII и XIX в. Връщане в хотела. Подготовка за празничната нощ. Новогодишна вечеря с богато меню на шведска маса, неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки, жива музика до зори и празнична томбола! ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА! Srećna Nova godina!

Ден 4 Вършац – манастира Месич - София
Късна разточителна закуска до 11.00 ч. Отпътуване от хотела с попътна спирка и разглеждане на манастира Месич. Ще запалим свещички, ще помолим за здраве и благоденствие в първия ден от Новата година. Продължаване за България. Пристигане в София вечерта.
 

Хотел/категория*вид стаи

На турист в двойна стая

Доплащане за единична стая

Отстъпка за дете до 9.99 г. с 2-ма възр.

Отстъпка за дете от 10 до 15.99 г. с 2-ма възр.

HOTEL SRBIJA3*

настанявяне в стаи „Комфорт“

ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 17.10.2019 г.

399 лв.

 

95 лв.

 

235 лв.

 

99 лв.

HOTEL SRBIJA3*

настанявяне в стаи „Комфорт“

 

420 лв.

 

95 лв.

 

235 лв.

 

99 лв.

ОТСТЪПКА - 50 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

(на заявка-потвърждение)


транспорт с автобус; 3 нощувки със закуски в хотел 3*** - настаняване в комфортни стаи; напитка за „добре дошли“' 
2 обикновени вечери на шведска маса
Новогодишна вечеря на шведска маса с неограничено количество алкохолни на 31.12.2019 г., безалкохолни напитки местно производство, жива музика и томбола, водач от агенцията, туристическа програма във Вършац, екскурзия до манастира Месич, мед. застраховка с покритие 5000 EUR на „Групама Застраховане“ ЕАД. Забележка:|тръгването от други селища на България, се осъществява при мин. записани 20 туристи и с доплащане от ~45 лв.
входни такси за посещаваните туристически обекти във Вършац ~ 300 DIN. Допълнителни посещения и екскурзии /заявяват се предварително при сключване на договора и се заплащат с основния пакет/: дегустация на 5 различни марки местно вино във винарна „Виник“ с включен трансфер – 12 лв.; еднодневна екскурзия до Тимишоара – 49 лв. при мин. 20 туристи.
Оферта № Е3131


Още оферти за Сърбия