НОВИ САД - ВЕЛИКДЕН 2019

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
 
Ден 1 26.04.2019 – петък
Отпътуване от София в 06:00 ч от пл. Руски паметник по маршрут: София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград - Нови Сад – столицата на Войводина. Нови Сад е втория по големина град в Сърбия, но първи по брой на забележителности и музеи. Разположен е на двата бряга на река Дунав. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти, за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Пристигане в Нови Сад и настаняване в хотел „Путник” 3* - www.hotelputnik.rs в идеалния център. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 2 27.04.2019 - събота
Закуска. *По желание екскурзия до Суботица - 110 км. Туристическа обиколка на Суботица – най–северният град на Сърбия, разположен на 10 км от границата с Унгария. Градът ще ви плени с уникалната си архитектура – смесица от няколко стила, оставили своето отражение през вековете. Ще разгледаме сградата на кметството, изградена в началото на двадесети век, градския музей, францисканския манастир, който е бил построен в началото на 18 век. (Допълнително заплащане на човек - 27 евро при минимум 30 туристи.) Отпътуване за Нови Сад. Свободно време за разходка в приказния център на града. Вечеря. *По желание вечерна служба - в православната църква „Свети Георги". Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 3 28.04.2019 - неделя
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН! Закуска. *По желание туристическа програма в стария център на града, кметството от 1895 г. копие на сградата на кметството на Грац, площада на Свободата, паметника на Светозар Милетич-важен просветен и революционен деец, кмет на Нови Сад 19 в., православната църква „Свети Георги", музея на Войводина, колекцията за чуждестранно изкуство, Дунавския парк, старата еврейска синагога. От този град е съпругата на Айнщайн - Милева Марич Айнщайн. Петроварадинската крепост - няколко века служила за отбрана на Хабсбургската империя от нападенията на турците, разположена на 112 хектара, тя е архитектурен шедьовър с лабиринта от тунели на четири нива. Свободно време. (Допълнително заплащане на човек - 25 евро при минимум 30 туристи.) Отпътуване за Сремски Карловци на 20 км от Нови Сад - исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав. Сремски Карловци е и резиденция на главата на Православната църква, наричан – „Рим на сръбската православна църква". Дегустация на вина. Разглеждане на Патриаршията, Православната църква, Сръбската гимназия. Възможност за посещение на Музей на пчеларството и винарска изба с дегустация на седем вида вина, включително специалното десертно вино Бермет, което е било предпочитано от аристократите на Австро–Унгария през XIX век, както и три вида мед. Свободно време. Отпътуване за Нови Сад. ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ с жива музика извън хотела. Нощувка.

Ден 4 29.04.2019 – понеделник
Закуска. Отпътуване за Белград. Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица „Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав. Отпътуване за България.


София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград - Нови Сад – столицата на Войводина

Настаняване хотел „Путник” 3* - www.hotelputnik.rs
 
Цена на турист, настанен в двойна стая: 399 лв.
 
Цена на турист, настанен в тройна стая: 389 лв.
 
Цена на турист, настанен в единична стая: 499 лв.
 
Деца от 02 до 12 г. заплащат 50% от пакетната цена.


Допълнителна информация :                                                                                
   * Валута: 1EUR= 118 RSD (динара).                                                                                                                      
   * Валута: 1 лв = 60 (динара)
 
Начин на плащане в брой или по банков път:
Депозит 50 % при резервация и сключване на договор. Доплащане до 25.03.2019 г.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офиса на фирмата.
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.
 

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери 1 Празнична вечеря с жива музика Туристическа програма в Белград Екскурзовод през цялото време на пътуването Представител


Цената не включва:
Mедицинска застраховка за лица от 65 до 75 години - доплащане 4 лв. Медицинска застраховка за лица от 75 години до 80 години - доплащане 10 лв. Разходи от личен характер Туристическа програма Нови Сад и Сремски Карловци - 27 Евро при мин. 30 туристи Туристическа програма Суботица - 25 Евро при мин. 30 туристи
Оферта № Е2798


Още оферти за Сърбия