От Пловдив еднодневна екскурзия до пещерата Снежанка, Батак, крепост Цепина и Плиоценски парк Дорково

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 1 ден
Маршрут: Пловдив - Пещера Снежанка - Батак - Крепост Цепина - Дорково - Пловдив
Дати: 21.04.2019, 01.09.2019
Цена от: 28 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
21.04.2019 21.04.2019 от 28 лв. резервация
01.09.2019 01.09.2019 от 28 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Отпътуване в 07:00 ч. от Пловдив, хотел Тримонциум за пещера Снежанка. Възможност за качване от Пазарджик. Името си „Снежанка“ пещерата получава заради оприличени пещерни форми наподобяващи приказната героиня. Открита е през 1961 година случайно от пещерняци, които за първи път влезли в нея в 9 часа сутринта и излезли късно вечерта, запленени от красотата ѝ. Дължината ѝ е само 145 м. Достигането до пещерата се осъществява след преход от около 40-45 мин. през планинска местност, не забравяйте да се въоръжите с удобни, стабилни обувки и сила за изкачването.
След посещението на пещерата се отправяме в посока Батак, където ще има възможност да се разгледа емблематичния за града исторически музей, в който се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание. Разглеждане на църквата „Св. Неделя”, масивна сграда от камък с много здрави врати, изградена през 1813г. Сградата е останала непокътната до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни и величави дни. 
Свободно време за обяд.  

Отпътуване за Крепостта Цепина с кратка фото-пауза край яз. Батак, където ще можете да спрете, за да се полюбувате на спиращите дъха гледки.
Посещение на крепост Цепина - крепостта влиза в пределите на българската държава в средата на 9 век. Завладяна е от Византийската империя през 11 век, но е освободена при управлението на цар Калоян. Когато Калоян назначава племенника си Алексий Слав за управител в Родопите, Цепина става седалище на владенията на деспота. След убийството на царя през 1207 г., деспот Алексий Слав се обявява за независим и Цепина се превръща в негова престолнина. Крепостта е била внушителна, външните ѝ крепостни стени обхващали площ от 25 дка, а в най-високата ѝ част е бил изграден средновековен замък.


След разглеждане на крепостта, отпътуване в посока Дорково, където се намира и Плиоценски парк Дорково - палеонтологичен музей, който представя находки от плиоцена, открити в палеонтологичното находище в местността „Елин кладенец“ около Дорково.
Пристигане в Пловдив след 20:00 ч.
Транспорт с туристически автобус
Водач от агенцията
Входни такси за обектите: 
Исторически музей Батак: възрастни – 3 лв., учащи и пенсионери – 2 лв. 
Входната такса важаща и за двата обекта - "Плиоценски парк"–Дорково и "Туристически информационен център-Цепина" - 5лв. за възрастни,  3лв. за деца и безплатно за деца до 3 г.
Разходи от личен характер 
Плащане:
При записване се внася пълната сума на екскурзията.
 
Забележка:
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Важно е да знаете, че трябва да сте с удобни обувки, тъй ката но места ще се налагат пешеходни преходи.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.
Карта

Оферта № Е1423


Още оферти за България