Предколедна екскурзия до Онируполи и Солун

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Маршрут: Пловдив - София - Алистрати - Серес - Драма - Аспровалта - Солун - София - Пловдив
Дати:
Цена от: 119 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
1 ден
Отпътуване от Пловдив, бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (срещу допълнително заплащане), от София в 07:00 ч. от Автогара Сердика.

Пътуване по маршрут София - Алистрати. Пристигане в Алистрати преди обяд. Пещерата е интересна с голямото си разнообразие на сталактити и сталагмити. Тя с обща дължина 3 км., от които 1 км. може да бъде обходен пеша. Пещерата е една от най-красивите в Европа според National Geographic. 

Около обяд - отпътуване за Серес. Свободно време за пазар и разходки. Отпътуване за Драма.

Онируполи (град на мечтите) е един коледен празник, който спечели вниманието на цяла Гърция и превърна град Драма в привлекателен център за Коледните празници. Съграждани и доброволци се грижат за коледната украса на къщи и общинската градина, където се прави Онируполи (град на мечтите). Инересът и желанието на детските градини, детските ясли, началните и средни училища за посещение в очарователното селище на дядо Коледа е много голям. Училища от всички краища на Северна Гърция посещават Онируполи през коледните празници. Многодневните програми в Онируполи-Драма включват също концери, народни танци демонстрация по бойни изкуства и театрални представления.

Пристигане в град Драма. Драма е оживен град с дълга и богата история. Построен е буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа в рамките на програмата „Култура 2000”. Свободно врезе за разглеждане на Драма. Посещение на коледния базар наречен „Онируполи”, утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности.... Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче! Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението „Коледа в Онируполи“! Отпътуване за Аспровалта. Настаняване в хотел. По желание вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска и отпътуване за Солун.
Посещение на Mediterranean Cosmos - огромен МОЛ с коледни промоции, множество магазини, кафенета, ресторанти и голям кино център, където ще има около 5 ч. време за шопинг.
След обяд, (след 5 ч. престой), групата отпътува за България. Пристигане късно вечерта (около 22 ч.) в София и (около 24 ч) в Пловдив.
 
Транспорт с лицензиран туристически автобус 
1 нощувка със закуска в хотел в района на Аспровалта
Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина” с покритие 2000 евро в ЗК Евроинс
Екскурзоводско обслужване на Български език 
Двупосочен трансфер от Пловдив до София и обратно 24 лв. на турист при група минимум от 12 души
Входни такси за посещаваните туристически обекти 
Разходите от личен характер, обяди и вечери 
Доплащане за единична стая: 40 лв.
Доплащане за вечеря по меню в ресторанта на хотела: 15 евро
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 69 г. 2 лв.
Застраховка "Отказ от пътуване"
Плащане:
При записване се внася 50% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: 
Лична карта или международен паспорт с валидност поне 6 месеца към датата на връщането. 
За деца до 18 г., пътуващи без родителите си или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/. 

Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Оферта № Е2347


Още оферти за Гърция