Предколедни Базари с аромат на канела Будапеща и Виена

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 2 нощувки
Маршрут: Пловдив - София - Будапеща - Виена - София - Пловдив
Дати: 12.12.2019, 19.12.2019
Цена от: 225 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
12.12.2019 15.12.2019 от 215 лв. резервация
19.12.2019 22.12.2019 от 215 лв. резервация
  • Програма
ДЕН 1
Отпътуване в 19.00 ч. от гр. Пловдив - Дом на Културата (срещу доплащане), 21.00ч. от стадион "Васил Левски" в гр.София, транзитно преминаване през Сърбия посока Будапеща.
 
ДЕН 2
Пристигане в Будапеща. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език - Забележителните мостове на р. Дунав, Разглеждане на Парламента, Площада на героите, Кралския дворец, Белите кули на рибарския бастион, Църквата Свети Матияш, Разходка по най – красивата улица на града - Ваци. По желание на групата разходка с корабче по Дунав с торта и шампанско – една атракция, която ще ви покаже красотите на града от друг ъгъл под съпровода на класическа музика. Свободно време, в което ще имате възможност да се насладите на традиционните коледни базари в града. В този период от годината градът е украсен изключително празнично, разходката из града ще ви накара да се почувствате като в истинска коледна приказка, може да опитате местните специалитети с чаша греяно вино с аромат на канела, ще почувствате истинския дух Коледа. Настаняване в хотела в Будапеща. Нощувка.
 
ДЕН 3
Закуска. Целодневна екскурзия до Виена. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език: площад Мария Терезия, разглеждане на дворците "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света построен по поръчка на принц Савойски и дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил, Виенската Опера, Катедралата "Свети Стефан", Университета. Факултативно посещение на лятната резиденция на Хабсбургите двореца Шьонбрун и свободно време за разглеждане на двореца отвън из неговите градини, ще имате възможност да се насладите на коледните базари пред двореца, както и да опитате от многобройните лакомства, които предлагат. По желание и срещу доплащане посещение на двореца отвътре с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език. Посещение на Пратера и свободно време за атракциите му около 2 часа. Отпътуване за Будапеща. Нощувка.
 
ДЕН 4
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив.
 
Настаняване Възрастен настанен в двойна/тройна стая Дете до 12 год. настанено с двама възрастни
Цена 205 185
 
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със ЗК  Дженерали Застраховане АД ЕИК 030269049 гр. София 1504, бул.„Княз Ал. Дондуков“ 68, полица номер 1329180051000035 валидна от 0:00 часа на 06.05.2018 до 0:00 часа на 05.06.2019 00:00 часа.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
 
Цената включва:
* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Будапеща.
* Водач от фирмата по време на пътуването
* Автобусен транспорт с лицензиран автобус за международни превози
* Медицинска застраховка за лица до 65г.
 
Цената не включва: 
* Доплащане за тръгване от Пловдив - 20 лева.
* Панорамна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език - 10 евро за възрастен; 5 евро за дете до 12 години
* Целодневна екскурзия до  Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език - 15 евро за възрастен; 10 евро за дете до 12 години
* Посещение на двореца Шонбрун - 25 евро (входен билет и беседа с местен екскурзовод)
* Разходка с корабче по Дунав в Будапеща –  20 евро (с торта и шампанско); 10 евро за дете до 12 години
* Медицинска Застраховка за лица над 65 години – 8 лева
* Доплащане за посещение на унгарски ресторант "Бор Катакомба"- 35 евро ( при минимум 20 човека). Цената включва: 3 степенно меню, 2 чаши вино (бяло или червено), вода, кафе и безалкохолно; Типична шоу програма с жива музика; Екскурзоводско обслужване на български език, Транспорт от и до хотела.

NB: Посещението на " Бор Катакомба" изисква предварителна резервация. Предплаща се и се заявява от България. Минимум 15 човека.
 
Оферта № Е2377


Още оферти за Австрия