Хърватска и Будванска ривиера, автобусна програма

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 5 дни / 3 нощувки
Маршрут: Сливен - Стара Загора - София - Черна гора - Котор - Будва - Дубровник - Черна гора - София - Стара Загора - Сливен
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
Черна гора е една от най-малките страни в Европа, но е истински рай за всеки любител на пътуванията, заради огромното разнообразие от исторически, културни и природни забележителности. Бреговете ѝ се мият от топлото Адриатическо море, а цялата ѝ територия е богата на величествени планини и красиви езера.
Котор е разположен на брега на Которския залив и е част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. С изключителната си архитектура, богато минало и ценни артефакти, Котор омайва посетителите си.
Будва е прекрасен град по всяко време на годината. Разположен на Адриатическото крайбрежие, той е заобиколен от отбранителни стени, отлично запазени до днес.
Дубровник се намира в Хърватска, на самия край на Дубровнишкия провлак. Също част от културното наследство, защитено от ЮНЕСКО, Дубровник е наричан „Перлата на Адриатика“.
 
Град на отпътуване Място Час Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко – Дамарски мост 18:00 часа 339 лв. 359 лв.
Нова Загора спирка кръгово 18:30 часа 339 лв. 359 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 19:00 часа 339 лв. 359 лв.
Чирпан, при група от мин. 4 човека спирка Център 19:30 часа 339 лв. 359 лв.
Пловдив ШЕЛ на магистралата 20:30 часа 319 лв. 339 лв.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 21:00 часа 319 лв. 339 лв.
София Централна автогара, сектор Паркинг 22.30 часа 299 лв. 319 лв.


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по маршрут Сърбия - Черна гора. Нощен преход.
 
ВТОРИ ДЕН:
Черна гора
 
Живописно пътешествие през Черна Гора, страната, най-добре съхранила красотите и тайните на Балканите.
Фотопауза на каньона на река Морача, където се разкрива зашеметяваща гледка към реката с най-удивителния син цвят.
Кратка спирка в Подгорица, столицата на Черна гора, живописно разположена в равнината Зета на мястото, където се сливат реките Рибница и Морача. Името Подгорица идва от хълма, издигащ се над града – Горица (в превод - малка планина).
Фотопауза на Шкодренското езеро, най-голямото езеро на Балканите и резерват за над 270 вида птици.
Настаняване в хотел, намиращ се в района на Черногорската ривиера.
Вечеря, нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН:
Черна гора - Котор, Которския залив и Будва
 
Закуска.
Свободно време за плаж и разходка или възможност за екскурзия до Котор, Которския залив и Будва.
Пешеходна обиколка на Котор – град, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим Морската порта, Часовниковата кула, Стълба на срама, Площада на оръжията, Площада на брашното, катедралата "Св. Трифон", църквата "Св. Никола".
Свободно време и възможност да се насладите на китните и романтични ресторантчета с добра средиземноморска кухня и кафенета с ароматно капучино.
Препоръчваме ви горещо и изкачването на крепостните стени над Котор, разкриващо спираща дъха панорама, илюстрираща сякаш синкаво-зелена пеперуда в полет.
Автобусната разходка през Которския залив продължава с фотопауза при Пераст. Възможност да се насладите на уникалната гледка към двата малки острова Свети Георги и Света Богородица от скалите, като на всеки от тях има уникален параклис.
Следобед пешеходна разходка в Будва. Градът е център на туризма в Черна гора, заради древната си история, живописните брегове и бурния нощен живот. Старият град пази зад крепостните си стени древни църкви, архитектурни шедьоври и една „легенда за любовта“, която се разкрива само пред посетилите го.
Вечеря. Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Черна гора - Дубровник - о-в Локрум
 
Закуска.
Свободен ден или възможност за допълнителна екскурзия до Дубровник. Пешеходна обиколка на стария град на Дубровник с професионален екскурзовод на български език. Предстои ви вълнуващо пътешествие – от портата „Пиле“ през Чешмата на Онуфрий, църквите "Св. Спас" и "Св. Влах" – светеца-защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица "Страдун", Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията "Кнeжев двор" и йезуитската църква “Св. Игнасиус”.
Свободно време, през което бихте могли да се запознаете отблизо с някои от множеството музеи на Дубровник, да обиколите Крепостните стени на града или да се насладите на морски специалитети и "Грашевина" - бялото вино на Хърватия, в някое от многобройните малки ресторантчета, разположени в безкрайния лабиринт от кокетни улички от двете страни на "Страдун".
Възможност за разходка с лодка до о-в Локрум със слизане на острова и време за разходка (срещу доплащане). Локрум е един от островите покрай бреговете на Дубровник. Простира се на около 600 метра от брега от северозапад на югоизток в Адриатическо море. Малкият и зелен остров Локрум е неделима част от пейзажа на Дубровник. Свързан е с много легенди, като например тази за Ричард Лъвското сърце, чийто кораб се разбил на връщане от Кръстоносния поход през 1192 г. и той намерил спасение на бреговете на Локрум. По време на Хабсбургите, а и преди това, на острова се отглеждали екзотични растения и заради ботаническите му градини през 1963 г. Локрум е обявен за природен резерват. В разрушения на острова манастир днес се помещава ресторант. Пешеходните маршрути из острова са маркирани и приканват за екзотична разходка посетителите - към „Мъртво море“, градината с кактусите или през семействата пауни към живописните панорами наоколо.
Отпътуване обратно към хотела в Черна гора.
Вечеря. Нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН:
Ранна закуска.
Освобождаване на хотела сутринта и отпътуване за България.
Фотопауза при о-в Свети Стефан – визитната картичка на Черна гора, една прекрасна възможност да направите най-добрия последен кадър на прекрасната Черногорска ривиера.
Пристигане в България късно през нощта.
 
ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
*Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на туроператора;
*Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
*Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*внасяне на 30% капаро;
*доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*програмата се осъществява при минимум 35 човека;
*срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
 
Такса прекратяване:
*ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
*ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*лична карта или валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*за деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 
МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
 
 
ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100002502, валидна до 24.01.2021 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД


Цената включва:
*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*Всички гранични, магистрални, фериботни и пътни такси;
*Три нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3 * – Черногорска ривиера;
*БОНУС - кратка спирка в Подгорица - столицата на Черна гора;
*БОНУС – фотопаузи на каньона на река Морача, Шкодренско езеро и остров Свети Стефан;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач по време на пътуването и престоя.


Цената не включва:
*Целодневна екскурзия до Дубровник – 25 евро (без включени входни такси) - при група от минимум 25 човека, включва транспорт, пешеходна обиколка с професионален екскурзовод;
*Екскурзия до Котор, Которския залив и Будва – 20 евро (без включени входни такси) - при група от минимум 25 човека, включва транспорт и професионален екскурзовод;
*Бонус! При записване на двете допълнителни екскурзии - Дубровник + Котор, Которския залив и Будва, общата цена за тях е 40 евро (без включени входни такси);
*Разходка с корабче до о-в Локрум – 25 евро (при група от минимум 30 човека), включва двупосочен билет до острова (само при благоприятни климатични условия);
*Входни такси за посещение на музеи и други обекти;
*Курортна такса - около 1.50 евро на ден (заплаща се задължително при настаняване);
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.
Оферта № Е3566


Още оферти за Черна гора