Шопинг в Чорлу и Люлебургаз

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати: 19.12.2020
Цена от: 109 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
19.12.2020 20.12.2020 от 109 лв. резервация
  • Програма
 
Град на отпътуване Час Място Цени за ранни записвания до месец преди отпътуване Стандартна цена
Сливен 04:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост 109 лв. 119 лв.
Нова Загора 04:30 часа спирка кръгово 109 лв. 119 лв.
Стара Загора 05:00 часа паркинг жп гара 109 лв. 119 лв.  
Чирпан, при мин. 8 човека 05:30 часа спирка център 109 лв. 119 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от съответния град към град Чорлу, Турция.
Преминаване на границата и се отправяме към град Чорлу. Градът е с богата история, макар и доста непозната за нас и е един от модерните за последните години градове за шопинг в Турция на изненадващо ниски цени.
Около този град са построени близо 140 фабрики, като пред всяка фабрика има магазин и може да си купите текстил, дънки, спално бельо и други стоки на фабрични цени.
Ще имате възможност да посетите една от фабриките за най–качественото спално бельо на Турция - фабриката ТАЧ. Ще можете да закупите спално бельо, халати за баня, покривки, готови пердета, детски комплекти и всичко с много високо качество.
Следващата ни спирка ще бъде фирмен магазин за обувки и модни аксесоари Yeşil Kundura.
Продължаваме с посещение на МОЛ "ОРИОН" с представителни магазини на повечето фабрики в града – Mavi Jeans, U.S. Polo, Koton, Defacto, Nike, Adidas, LC Waikiki, Madame Coco, Pierre Cardin, ADL, Inci, Derimod, Desa, Herry, Penti, Boyner, English Home.
Време за обяд, разходка и почивка в някое от кафенетата за ароматно турско кафе.
Настаняване в хотел Hilton Garden Inn Corlu 5 *. По желание - организирана вечеря. Нощувка.
 
ВТОРИ ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Люлебургаз.
Византийският император Теодосий I кръщава града Аркадиопол в чест на своя син и наследник Аркадий. Градът е превзет от войските на Атила по време на неговия поход срещу Византия през 443 г. По време на Османската империя градът се е наричал Бургас от гръцката дума Пиргос (кула). Основни забележителности в града са - Архитектурният комплекс, състоящ се от джамията „Мехмед Соколи Паша“, построена през 1539-1588 година от великия придворен инженер Синан; турска баня и хан „Мимар Синан Кервансарай“, градина и мавзолей на Зиндан Баба от XIV век.
Свободно време за разходка и покупки в центъра на Люлебургаз. Тук има представителни магазини на най-продаваните турски марки: Defacto, LC Waikiki, T-SHOP, FLO, MAVI, KOTON и други.
За обяд може да се опитат типичните за района ястия: кебап, пиде, лахмаджун и кюнефе, придружени от истинско турско кафе на джезве или ароматен чай.
Възможност за посещение на МОЛ "39 BURDA", познат с разнообразието от магазини и изгодните цени.
На връщане ще минем през Одрин, където ще посетим склад за перилни и почистващи препарати с изключително ниски цени; възможност за покупка на сирена и кашкавали, кори за баница с високо качество на изгодни цени, баклава, подправки.
Късния следобед отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в съответния град.

 
Други
ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 35 човека;
*Срок за уведомяване при недостиг на минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 
Такса прекратяване:
Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като заплати на туроператора такса за прекратяване на договора в размер, определен съобразно момента на прекратяване на договора, както следва:
‐ 30% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена в срок до 30 дни, считано от датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 50 % от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена 31 дни след датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 100% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена от 14 и по-малко дни преди датата на започване на изпълнението на пакета или неявяване за отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 
МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
 
 
ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100002502, валидна до 24.01.2021 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
*Транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
*Една нощувка със закуска в Hilton Garden Inn Corlu 5 * www.hilton.com/en/hotels/teqcogi-hilton-garden-inn-corlu/;
*Пътни и гранични такси по маршрута;
*Посещение на Чорлу;
*Посещение на Люлебургаз;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗК „Лев Инс” (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
*Входна такси;
*Вечеря на блок маса, при минимум 25 заявили – 10 евро;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.
 
Оферта № Е3826


Още оферти за Турция