Шри Ланка - ранни записвания

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 04.03.2018 – Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 15:20 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 22:05 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 05.03.2018 – 05:20 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаяване в хотел Thilanka Resort and Spa****  или подобен. Вечеря. Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – 06.03.2018 – Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа  на крепостта.  На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на естусиастите ще бъдат възнаградени с невероятната панорамна гледка. Отпътуване за Полонарува (56 км) – древна столица на Шри Ланка от XII в. и бивш търговски и религиозен център на страната. Разглеждане на археологическия комплекс, състоящ се от множество антични структури – гробници, храмове, статуии и ступи.  Завръщане в хотела в Дамбула (60 км). Вечеря. Нощувка.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 07.03.2018 – Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будисткия храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за синхалите/будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в Канди, в хотел Thilanka Hotel**** или подобен. Късния следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу (с долащане 49 лв на човек). Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 08.03.2018 – Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (6 км), основана през 1821 г. В периода от март до май тук цъфят множество екзотични растения. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантското си смокиново дърво, заемащо площ от 1600 кв. м. Отпътуване за Нувара Елия (72 км). По пътя – посещение на чаена плантация - място на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечея в хотел Araliya Green Hills****  или подобен в Нувара Елия. Нощувка.  


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – 09.03.2018 – Закуска. Отпътуване за Индурува (220 км) – курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в югозападната част на страната. Настаняване  хотел Temple Tree Resort and Spa**** или подобен в Индурува. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – 10.03.2018 - Закуска. Посещение на ферма за костенурки. Отпътуване за Коломбо (90 км). Свободно време за шопинг. Трансфер до летището на Коломбо.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – 11.03.2018 - 01:40 ч. -  полет Коломбо – Дубай. Нощен полет. 05:10 ч. – кацане в Дубай. 10:50 ч. – 14:35 ч. – полет Дубай – София.

Забележка: Полетът София – Дубай и обратно продължава около 4 часа и 45 мин., а полетът Дубай – Коломбо и обратно – около 4 часа и 30 мин.
 
Хотели 4*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
04.03.2018 2555.00 3045.00 2475.00 2105.00 2499.00

Продължителност на туристическата програма: 8 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Такса за издаване на виза до години / 70 BGN
 
Фолклорно шоу в Канди до години / 49 BGN
 


Пояснения:
 • Организирана група с обслужване на български език

  Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 1 нощувка в Индурува, трансфери летище – хотел – летище, посещение и разглеждане с екскурзовод на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, Полонарува, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Настаняването е в хотели четири звезди на база закуска и вечеря. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Шри Ланка. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с авиокомпания Fly Dubai (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг). Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с климатизиран минибус или автобус.

 • Хотели по програмата:

  • Дамбула - хотел Thilanka Resort and Spa**** или подобен; Канди - хотел Thilanka Hotel**** или подобен; Нувара Елия - хотел Araliya Green Hills**** или подобен; Индурува - хотел Temple Tree Resort and Spa****  или подобен;
 • Условия и Забележки:

  • Полетът София – Дубай и обратно продължава около 4 часа и 45 мин., а полетът Дубай – Коломбо и обратно – около 4 часа и 30 мин.
  • Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка;
  • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка;
  • Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон;
  • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
  • Движението на автомобилите е в лявата пътна лента;
  • Местна валута: Шриланкийска рупия.

  Анулационни условия:

  • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

  В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

  • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
  • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2017":

  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). 

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Горните отстъпки са валидни само за автобусните и самолетни екскурзии на "Агенцията" от "Каталог 2017" на "Агенцията". Не са валидни за:

  • круизи;
  • екскурзии със специална цена за ранно записване;
  • всички автобусни екскурзии, самолетни екскурзии, автобусни почивки и самолетни почивки и пакети, които не фигурират в  "Каталог 2017"  на "Агенцията".

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

  Екскурзиите със специална цена за ранно записване са отбелязани в този сайт със следния знак: Цената включва:
 • Самолетен билет с авиокомпания Fly Dubai;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 20 кг;
 • Ръчен багаж 7 кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 2 нощувка на база закуска и вечеря в Дамбула в хотел Thilanka Resort and Spa****  или подобен;
 • 1 нощувка в Канди на база закуска и вечеря в хотел Thilanka Hotel****  или подобен;
 • 1 нощувка в Нувара Елия на база закуска и вечеря в хотел Araliya Green Hills****  или подобен;
 • 1 нощувка в Индурува на база закуска и вечеря в хотел Temple Tree Resort and Spa****  или подобен;
 • Транспорт с климатизирам минибус/автобус по описаната програма;
 • Водач - придружител от страна на туроператора;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
 • 1 бутилка минерална вода на човек на ден.


Цената не включва:
 • Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от страна на туроператора - 70 лв;
 • Фолклорно шоу в Канди – 49 лв на човек;
 • Входни билети за обекти, неупоменати по-горе в програмата;
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място);
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
 • Разходи от личен характер;
Оферта № Е1570


Още оферти за Шри Ланка