ЯПОНИЯ и магията на Момиджи

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 10 дни / 7 нощувки
Дати: 06.11.2020
Цена от: 5555 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
06.11.2020 15.11.2020 от 5555 лв. резервация
  • Програма
Ден 1 06.11.2020 София – Истанбул
Среща на летище София (Терминал 2) в 19:30 ч. и отпътуване за Истанбул с Turkish Airlines в 21:25 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:50 ч.

Ден 2 07.11.2020 Истанбул – Токио
Полет за Токио с Turkish Airlains в 01:55 ч. Кацане на летище Ханеда в 19:45 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13-милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците – японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Mystays Higashi Ikebukuro. Нощувка.

Ден 3 08.11.2020: Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Тръгване от хотела с автобус. Посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи в историческия район Асакуса, където се е съхранил ароматът на древно Токио. Разходка по улицата със сувенирните магазини Нака Мисе, където са се съхранили и много традиционни занаяти. Разходка в парка Хамарикю. Забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Посещение на изкуствения остров в Токийския залив Одайба. Панорамен изглед към Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Обяд. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Площадът на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения шинтоистки храм Мейджи Джингу, посветен на император Муцухито – основателят на съвременна Япония. Качване на сградата на Токийското кметство на височина 220 метра, откъдето ще се насладим на 360-градусова гледка (при хубаво време, освен Токио на длан, ще имате възможността да видите и планината Фуджи). Свободно време. Нощувка.

09.11.2020: Пълен туристически ден в национален парк Фуджи-Хаконе с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Отпътуване от хотела с автобус за Националния парк Фуджи, известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама. Планината е обградена от 5 живописни езера, затова този район още се нарича и Фуджигоко (“петте езера на Фуджи”). Екскурзията започва с изкачване към храма Аракура Синген и пагодата. В парка има засадени повече от 650 дървета сакура, а от храма се открива най-красивата гледка към планината Фуджи и езерата. Посещение на храма “Духът на езерото” – един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години се посещава от императора и неговото семейство. Обяд. Посещение на Иясино сато – село-музей под открито небе, където ще видите традиционни занаяти, с които се занимават хората. След завършване на екскурзията, трансфер до гара Одавара и отпътуване за Осака с влака-стрела Шинкансен. Гарата в Осака се намира на 10 мин. пеша от хотела. Настаняване в хотел Mystays Shin Osaka Conference Center в Осaка. Нощувка.

10.11.2020: Пълен туристически ден Нара-Осака с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като градът е основан през 8-ми век. Паркът на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града. Ще посетите древния храм Тодайджи (Великият източен храм), построен в средата на 8 век. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Посещение на урок по калиграфия – това ще е необичаен класически урок по калиграфия. Ще се проведе от художник-калиграф. В края на урока Ви ще сте създали свой калиграфски шедьовър, който ще ви остане за спомен. Дегустация на саке при местен производител. Обяд. Връщане в Осака. Вечерта разходка по една от най-атрактивнитe и футуристични улици в Осака – това е най-точното определение за „Дотонбори“. Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити с огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите. Нощувка.

11.11.2020: Пълен туристически ден в Киото с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Отпътуване с автобус за Киото. Днес екскурзията ни ще започне с посещение на бамбуковата гора Арашияма. Отпътуване за Киото. Туристическа програма в града, известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоистки и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Посещение на Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“. Посещение на музея на Кимоното. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Обяд. Посещение на музея на кимоното, където ще се насладите на модно дефиле на кимона. След завършване на програмата в Киото, връщане в Осака. Нощувка

Ден 7 12.11.2020: Програма в Осака
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на съхранение. До обяд разходка в Осака. Посещение на замъкa, построен през 1576 г. По желание: Качване на Umeda Sky Building. Зданието се състои от два 40-етажни небостъргача, свързани помежду си с ескалатор. Връщане в хотела и с багажа се придвижваме до гарата. Отпътуване за Токио с влака-стрела Шинкансен. Пристигане в Токио. Среща с екскурзовода на перона и трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

Ден 8 13.11.2020: Целодневна екскурзия до национален парк Никко с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до национален парк Никко, наричан още «Диаманта на Япония». Националният парк е богат на природни забележителности през цялата година. Тук се намира и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които и най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке, принадлежащ на древния храм Футура, ще ви посрещне още на входа. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Обяд. Посещение на водопада Кегон, известен сред японците с името Кегон-но-таки. Смята се, че е един от трите най-красиви водопади в Япония и се намира на езерото Чузенджи. Връщане в хотела. Нощувка.

14.11.2020: Пълен туристически ден Камакура – Йокохама с екскурзовод на руски език и включен обяд
Закуска. Отпътуване от хотела с багажа по маршрут: Токио – Камакура – великият Буда – храма Цуругаока – Хатимангу – Хасе Дера – разходка по брега на Тихия океан – Йокохама – площада на кралицата – пристанището Минато Мирай – Ландмарк (70-етажният небостъргач се извисява на 296 м над земята и е най-високата сграда в Япония). Първа спирка Камакура – старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храмовете Цуругаока и Хасе Канон, обградени от дърветата сакура, са живописни по всяко време на годината. Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в град Камакура е известен с голямата си будистка статуя, изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великия Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Отпътуване за Йокохама. Градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Обяд. Разходка в модерния район Минато Мирай – пристанището на бъдещето. Тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на Ланд Марк Тауър, откъдето се разкрива 360-градусова гледка над Токийския залив. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей. Тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Токио. Трансфер до летище Ханеда. Полет до Истанбул с Turkish Airlines в 22:50 ч.

Ден 10 15.11.2020
Кацане на летището в Истанбул в 05:45 ч. В 08:35 ч. полет от Истанбул за България. В 08:55 ч. кацане на летище София (Терминал 2).


Токио – Нико – Фуджи – Хаконе – Киото – Осака – Нара – Йокохама – Камакура
 
Шестият сезон в Япония настъпва през септември и продължава до края на ноември.
Япония е единствената страна в света, която има шест сезона.
Освен стандартните (пролет, лято, есен, зима), има още два неофициални – «сезонът на дъждовете» или петият сезон, който е през юни, и «есенната прозрачност», което прилича на нашето «циганско лято».
Това е времето, когато в природата настъпва тишина и умиротворение,
а кленовете започват да сменят цвета си от зелено на жълто, оранжаво и много алено червено.
Едно от най- красивите явления се нарича – Момиджи, което от японски се превежда като «червените листа».

Цени при ранно записване до 30.04.2020
Дата Възрастен в двойна стая Двойна стая Единична стая
06.11 - 15.11.2020 5555 лв. 11 110 лв. 6135 лв.

Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.8 лв.  При промяна на съотношението долар-лев с повече от 0.03 лв. туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
  • Цената е калкулирана при минимум 18 плащащи туристи.
  • В случай на ненабран минимален брой туристи, но не по-малко от 15 записани, туроператорът предлага осъществяване на пътуването с доплащане от 350 лева на човек.
Условия за записване:
При сключване на договора депозит – 800 лв.
2-ра вноска до 02.06.2020 – 1500 лв.
3-та вноска до 01.08.2020 – 1500 лв.
4-та вноска до 45 дни преди отпътуване – 1755 лв.

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Агенцията предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.      


Цената включва:
Самолетни билети по направление София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с полет на Turkish Airlinеs Всички летищни такси по полетите на стойност 100 евро към 15.01.2020. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването. JR PASS за влака стрела „ Шинкансен“ по направление Фуджи-Осака и Осака-Токио Всички трансфери летище-хотел-летище 4 нощувки в хотел Hotel Mystays Higashi Ikebukuro или подобен 7 закуски на блок маса в хотелите по програмата 6 обяда по време на всички екскурзии 3 нощувки в хотел Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center в Осака или подобен Туристическа програма: Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд. Пълен туристически ден в националния парк Фуджи-Хаконе с включен обяд Пълен туристически ден в старата столица Нара с включени такси за обектите и включен обяд. Посещение на бамбукова гора и Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд. Туристическа програма в Осака Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд. Пълен Туристически ден в Камакура и Йокохама с включени такси за обектите и включен обяд. Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен е превод. Водач-екскурзовод от България Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро със ЗД „ЕВРОИНС“.


Цената не включва:
Разходи от личен характер. Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 24 лв. Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).
Оферта № Е3446


Още оферти за Япония