Екскурзия до Босна и Херцеговина - Вишеград, Сараево, Босненски пирамиди Дрвенград

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Вишеград – Сараево – Босненски пирамиди - Дрвенград - София
Дати: 19.06.2020
Цена от: 219 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
19.06.2020 21.06.2020 от 219 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
1 ден
00:30 ч. отпътуване от София, Автогара Сердика, 00:40 ч. възможност за качване от бул. Европа 138, бензиностанция Шел за Сараево с транзитно преминаване през Сърбия. (По желание двупосонечн трасфер срещу доплащане Пловдив-София-Пловдив). 

Сутринта посещение на Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.
По обяд пристигане в Сараево. Пешеходна разходка: Инат къща, Кметството, Баш чаршия, Чешмата Себиль и Катедралата „Сърце Иисусово”. Фотопауза при Латинския (Принципов) мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд , което става причина за започването на Първата световна война. Разходка по автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши, традициона босненска кухня и кафенета. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) посещение на Босненските пирамиди във Високо. Новото научно изследване на пирамидите се превръща в най-големият археологически проект в света. За разкопките, разучаването и съхранението на пирамидата са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Те са прокопали подземните тунели (лабиринти) в така наречените от Османагич ”древни пясъчници”, направени от човешка ръка. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха. Панорамен изглед към Босненските пирамиди (15 мин) от площадка се вижда отдалече цялата долина, сред която са разположени Пирамидите. Отпътуване за подземния лабиринт. Изкачване около 200 - 300 м. и влизане в подземните тунели. Около 550 м. от тунелите са отворени за посетители. Престой в „стаята на здравето” и докосване до големия мегалит К-2-идеално място за медитация (45-90 мин.). Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации. Завръщане в Сараево, Нощувка.

3 ден
Закуска. Посещение на Дрвенград, етно-селото, построено от режисьора Емир Костурица на хълма Мечавник, до границата между Босна и Херцеговина и Сърбия. Състои се от 35 дървени къщи, една от които е къщата на режисьора. Има църква „Св. Сава”, кино, което се нарича „Ъндърграунд”, библиотека „Иво Андрич”, магазин за еко-продукти. Пристигане в София късно вечерта.
Транспорт с лицензиран туристически автобус
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево
Посещение на Вишеград
Пешеходен тур в Сараево
Посещение на Дрвенград
Медицинска застраховка за лица до 64 г.
Екскурзоводско обслужване
 
По желание: Екскурзия до Босненските пирамиди (при минимум 20 записани): 30 лева (входен билет и беседа с местен екскурзовод),
Медицинска застраховка за лица над 64 г: 6 лв.
Доплащане за настаняване в единична стая: 60 лв.
По желание: ползване на двойна седалка от един турист: 80 лв.
По желание - 2 вечери (при минимум 20 записани): 30 Евро
Двупосочен трансфер: Пловдив - София - Пловдив - 30 лв. при група от 20 души
Плащане:
Депозит 30% от пакетната цена, доплащане до 5 дни преди отпътуване. 
 
Необходими документи:
Задграничен паспорт с 6 месечна валидност или лична карта.
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и две копия), както и 2 копия на акта за раждане и оригинала.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


Забележка:
Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 40. Срок за информиране за недостигнат минимум: 3 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата. 


 
Оферта № Е693


Още оферти за Босна и Херцеговина