Екскурзия до Ивановски скални манастири, Русе, Букурещ, солна мина Униря и двореца Могошоая

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Ивановски скални манастири - Басарбовски манастир - Средновековен град Черве - Русе - Солни мини Слъник - Дворец Могошоая - Букурещ - София
Дати: 13.11.2020
Цена от: 164 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
13.11.2020 15.11.2020 от 164 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
 1 ден: 
Отпътуване от София, Автогара Сердика в 7:00 ч.
Пътува се в посока Плевен и Русе за уникалните “Ивановски скални манастири” до с. Иваново - един от най-големите културни и духовни центрове на Второто българско царство, включени в списъка със защитените световни културни паметници на ЮНЕСКО. Посещение на Басарбовски манастир до с. Басарбово - единствения действащ скален манастир в България. Посещение на “Средновековен град Червен” - най-голямата и автентично запазена крепост. Панорамна обиколка на забележителностите на град Русе. Настаняване в хотел в Русе. Вечеря в ресторанта на хотела по желание. Нощувка. 

2 ден: 
Закуска. Отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова. Районът на гр. Слъник се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния. Уникалната Солна планина, Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Старата солна мина "Униря" са само част от забележителностите на курорта. 
Посещение на солна мина "Униря". Днес, солна мина "Униря" в Слъник е един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Мината функционира и като санаториум, тъй като високата влажност (около 60%) и голямата концентрация на натриеви йони във въздуха имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет. Отпътуване за Двореца на княз Константин Брънковяну - Могошоая, намиращ се в близост до Букурещ. Разположен на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане от началото на 18 в. или така наречения стил Брънковяну. Настаняване в хотел в Букурещ. Вечеря в ресторанта на хотела по желание. Нощувка.
 
3 ден: 
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на града: площад „Унири”, Университетския площад, площад „Виктория” и площада на Революцията, Патриаршията и Църквата с мощите на Св. Димитър Басарбовски, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война, Булевардът на посолствата, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния. Посещение на „Музея на селото”. Това е най-големият музей на открито в Европа, разположен е в парка „Херастрау” край едноименното езеро. В него са представени над 300 традиционни сгради от всички краища на Румъния - селски къщи, хамбари, дървени църкви, мелници. Посещение на Двореца на Парламента. Отпътуване за България. Около 21 ч. пристигане на Автогара Сердика.
Транспорт с лицензиран туристически автобус 
1 нощувка със закуска в хотел 2* в Русе
1 нощувка със закуска в хотел 2* в Букурещ
Посещение на Ивановски скални манастири (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на Басарбовски манастир (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на “Средновековен град Червен” (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на гр. Слъник с посещение на солна мина Униря (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на двореца Могошоая (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Панорамна обиколка на Букурещ
Посещение на „Музея на селото” (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на Парламента в Букурещ (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Екскурзоводско обслужване
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 69 год.
Пътни, магистрални и гранични такси
доплащане за единична стая - 60 лв.
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица над 69 год. – 5 лв.
2 вечери в ресторантите на хотелите в Русе и Букурещ - 40 лв.
входни такси:
Дворецът Могошоая - 8 леи за възрастни, 4 леи за ученици;
Солната мина "Униря: възрастни - 22 леи за възрастни, 18 леи за хора над 65 г., 16 леи за студенти и ученици, такса за снимане - 6 леи;
Музей на селото „Димитре Гущи“ - възрастни - 10 RON; пенсионери - 5 RON; ученици и студенти - 2.5 RON
Вход за Парламента - 40 RON 
Ивановски скални манастири – 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти
Средновековен град Червен – 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти
Басарбовски манастир – 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти
Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 
Важна забележка:
При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други / 
 
Начин на плащане: 
Депозит 30% от пакетната цена, доплащане до 14 дни преди отпътуване. 

Необходими документи: 
Валиден международен паспорт или лична карта; за деца пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители. 

Екскурзията се провежда при минимум 34 записани туристи 
Оферта № Е2867


Още оферти за Румъния