Екскурзия до Ивановски скални манастири, Русе, Букурещ, солна мина Униря и двореца Могошоая

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Ивановски скални манастири - Басарбовски манастир - Средновековен град Черве - Русе - Солни мини Слъник - Дворец Могошоая - Букурещ - София
Дати: 09.04.2021, 04.06.2021, 13.08.2021, 01.10.2021, 26.11.2021
Цена от: 164 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
09.04.2021 11.04.2021 от 164 лв. резервация
04.06.2021 06.06.2021 от 164 лв. резервация
13.08.2021 15.08.2021 от 164 лв. резервация
01.10.2021 03.10.2021 от 164 лв. резервация
26.11.2021 28.11.2021 от 164 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
1 ден: 
Отпътуване от София, Автогара Сердика в 7:00 ч.
Пътува се в посока Плевен и Русе за уникалните “Ивановски скални манастири” до с. Иваново - един от най-големите културни и духовни центрове на Второто българско царство, включени в списъка със защитените световни културни паметници на ЮНЕСКО. Посещение на Басарбовски манастир до с. Басарбово - единствения действащ скален манастир в България. Посещение на “Средновековен град Червен” - най-голямата и автентично запазена крепост. Панорамна обиколка на забележителностите на град Русе. Настаняване в хотел в Русе. Нощувка. 

2 ден: 
Закуска. Отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова. Районът на гр. Слъник се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния. Уникалната Солна планина, Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Старата солна мина "Униря" са само част от забележителностите на курорта. 
Посещение на солна мина "Униря". Днес, солна мина "Униря" в Слъник е един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Мината функционира и като санаториум, тъй като високата влажност (около 60%) и голямата концентрация на натриеви йони във въздуха имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет. Отпътуване за Двореца на княз Константин Брънковяну - Могошоая, намиращ се в близост до Букурещ. Разположен на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане от началото на 18 в. или така наречения стил Брънковяну. Настаняване в хотел в Букурещ. Нощувка.
 
3 ден: 
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на града: площад „Унири”, Университетския площад, площад „Виктория” и площада на Революцията, Патриаршията и Църквата с мощите на Св. Димитър Басарбовски, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война, Булевардът на посолствата, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния. Посещение на „Музея на селото”. Това е най-големият музей на открито в Европа, разположен е в парка „Херастрау” край едноименното езеро. В него са представени над 300 традиционни сгради от всички краища на Румъния - селски къщи, хамбари, дървени църкви, мелници. Посещение на Двореца на Парламента. Отпътуване за България. Около 21 ч. пристигане на Автогара Сердика.
Транспорт с лицензиран туристически автобус 
1 нощувка със закуска в хотел 2* в Русе
1 нощувка със закуска в хотел 2* в Букурещ
Посещение на Ивановски скални манастири (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на Басарбовски манастир (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на “Средновековен град Червен” (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на гр. Слъник с посещение на солна мина Униря (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на двореца Могошоая (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Панорамна обиколка на Букурещ
Посещение на „Музея на селото” (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на Парламента в Букурещ (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Екскурзоводско обслужване
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 69 год.
Пътни, магистрални и гранични такси
доплащане за единична стая - 60 лв.
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица над 69 год. – 5 лв.
 
Входни такси:
Дворецът Могошоая - 8 леи за възрастни, 4 леи за ученици;
Солната мина "Униря: възрастни - 22 леи за възрастни, 18 леи за хора над 65 г., 16 леи за студенти и ученици, такса за снимане - 6 леи;
Музей на селото „Димитре Гущи“ - възрастни - 10 RON; пенсионери - 5 RON; ученици и студенти - 2.5 RON
Вход за Парламента - 40 RON 
Ивановски скални манастири – 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти
Средновековен град Червен – 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти
Басарбовски манастир – 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти
Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 
Важна забележка:
При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други / 
 
Начин на плащане: 
Депозит 30% от пакетната цена, доплащане до 14 дни преди отпътуване. 

Необходими документи: 
Валиден международен паспорт или лична карта; за деца пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители. 

Екскурзията се провежда при минимум 34 записани туристи 
Оферта № Е2867


Още оферти за Румъния