Екскурзия за карнавала на хумора и сатирата в Габрово с посещение на фермата за сини щрауси в Брестница, Етъра и Соколски манастир

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 1 ден
Маршрут: София – Брестница – Етъра - Соколски манастир – Габрово – София
Дати:
Цена от: 35 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Отпътуване от София в 8:00 ч. от пл. „Александър Невски”. 

Посещение на фермата "Сините Щрауси" в с. Брестница. Основната дейност на фермата е отглеждане на редки и специални видове животни като щрауси, сърни, декоративни зайци и др. Фермата предлага възможност за непосредствено запознаване с живота на тези животни. Основното са щраусите и техния начин на живот при закрито отглеждане. Също така във фермата ще се запознаем и с продуктите получавани от тези птици: пера, яйца, кожи, месо и др. Особен интерес представлява малкият "музей" на щрауса, където ще намерим голямо разнообразие и интересни идеи за приложението на различните продукти, оформени като сувенири. Изключителен интерес представляват минутите прекарани с разказите на г-н Стефан Данаилов - собственик на фермата. 

Отпътуване за Архитектурно-етнографски комплекс „Етъра“. В музея са разположени 50 обекта - технически съоръжения на вода, къщи със занаятчийски работилници, обекти с обществено значение. Целта на музейната експозиция е да разкрие архитектурата, бита и стопанското минало на Габрово и Габровския край през Възраждането. Възможност за закупуване на различни изделия, вкл. захарни изделия, носещи духа и аромата на отминалите времена - захарни петлета и цветчета, различни видове халви и сусамки, захарни плочки, локум, както и прословутото "бяло сладко". 

Посещение на Соколски манастир. Манастирът е основан през 1833 г., живописно рaзположен по горното течение на река Янтра, високо сред северните склонове на Стара планина - на 12 километра югоизточно от Габрово. Необичайното разположение на неговия комплекс, простиращ се на две различни нива, видимо разделени едно от друго, го прави един от интересните български манастири. В средата на просторния манастирски двор, потънал в цветя и зеленина, ден и нощ ромоли уникална белокаменна чешма с осем чучура със соколи, за която се предполага че е построена през 1865 г. от майстор Колю Фичето. 

След разглеждане на манастира се отправяме към центъра на град Габрово - българската столица на хумора. 
Много смях и забавления за всички възрасти е финалът на екскурзията. Ще се включим в програмата на Международния фестивал на хумора и сатирата – Габрово. Истинската кулминация е карналвалното шествие – олицетворение на хумористичните традиции, ревностно съхранявани и почитани. Възникнал е на основата на габровската Олелийня – шумен и пъстър градски празник с карнавално шествие, песни, танци и закачки – и е втъкал в себе си европейското влияние чрез маскените балове на професионалните гилдии от 30-те години на XX в. 

Отпътуване за София в 21,00 ч. Пристигане на пл. „Александър Невски” около полунощ. 
транспорт с автобус 
посещение на Габрово и Соколски манастир 
посещение на Етъра и фермата за щрауси (без включена входна такса) 
екскурзоводско обслужване по маршрута 
лични разходи - храна и напитки
входни такси за посещаваните обекти
Плащане:
При записване се внася пълната сума на екскурзията.

Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.
Оферта № Е68