Екскурзия до остров Санторини с посещение на Атина

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 7 дни / 4 нощувки
Маршрут: Пловдив - София - Атина - Санторини - София - Пловдив
Дати:
Цена от: 519 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1 
Трансфер от Пловдив в 21:30 ч. (срещу доплащане). Отпътуване от София в 23:45 ч. от Автогара Сердика.
Възможност за качване от Шел Драгичево, Дупница, Благоевград и Сандански.
Преминаване на българо - гръцката граница. Нощен преход.

Ден 2
Пристигане в Атина. Настаняване в хотела. По желание срещу доплащане: следобяд - Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола (входната такса не е включена в цената). Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Нощувка.
 
Ден 3
Закуска рано сутринта (или сух пакет). Отпътуване за Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Следобед пристигане на Санторини – един от най-романтичните и красиви острови в Егейско море и с неповторим пейзаж - малки бели къщи, църкви със сини куполи, тесни калдъръмени улички и стълби. Настаняване. Вечерна разходка в град Иа за наблюдение на най-красивия залез в света. Нощувка.

Ден 4
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: отпътуване за Древна Тира, където са открити останки от дорийски светилища, храм на бог Дионис, форум, театър, датиращи от периода 4 - 1 в. пр. Хр. Отпътуване за Пиргос – селище, изградено по склона на планината Пророк Илия с къщи, подредени стъпаловидно около останките от венецианска крепост. Отпътуване за Фира – столицата на Санторини. Пешеходна разходка във Фира: двете катедрали – православна и католическа, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на Имеровигли – традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море“ поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Свободно време. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободен ден на Санторини или по желание срещу допълнително заплащане: Екскурзия с корабче до островите Неа Камени, където може да се види кратера на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; и Тирасия – красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за обяд, плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеша или яздейки магаре, традиционен начин на придвижване на Санторини. По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционна таверна. Нощувка.
 
Ден 6  
Закуска. Свободно време до обяд. По желние срещу доплащане – екскурзия до Червения плаж и традиционна винарна на острова. Следобед отпътуване от Санторини към Пирея с ферибот. Пристигане в Атина около полунощ.

Ден 7
Нощен преход до България. Пристигане в София около 12:00 ч., в Пловдив около 14:30 ч.
Транспорт с лицензиран автобус
Водач от агенцията през цялото време на пътуване
1 нощувка със закуска в хотел *** в Атина (хотел Oscar, Best Western Candia, Balasca или подобен)
3 нощувки със закуски в хотел *** на о-в Санторини (хотел Levante Beach 3*, Anthea Villas 3*  или подобен)
Фериботни билети и пристанищни такси
Екскурзия до град Ия разположен на Калдерата на острова, за наблюдение на най-красивия залез в света
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 69 години на ЗК Евроинс
Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и др.
Допълнителни екскурзии
Гръцка вечер с традиционни танци с програма и жива музика 60 лева – богато меню и неограничено количество на местно вино
Доплащане за единична стая - 130 лева
Двупосочен трансфер: София - Пловдив - София на турист - при минимум 10 туристи - 30 лв.
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица над 69 години – 10 лева
Такса престой – заплаща се в хотела

Допълнителни екскурзии:

Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) - при минимум 10 туристи
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Цена: 70 лева / 35 лева за дете до 12 години - с включен трансфер до и от пристанището.
*Входна такса за Вулкана 2.5 евро се заплаща на място.

 
Еднодневен обиколен тур на Санторини:
При тази екскурзия ще посетите градовете: столицата Тира, старата столица на острова град Пиргос, Имеровигли. Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция.
Цена: 32 лева / 16 лева за дете до 12 години
 
Посещение на Червения плаж и винарна  
Ще посетим най–старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини. Винарната е известна и с факта, че посетителите имат възможност да научат повече историята винопроизводството на острова. Музей на виното - единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.
Музеят е създаден от любовта и желанието, от традицията да се произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.
В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всички машини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.
Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен вино.
Цена:  30 лева с включен билет за Музея на Виното
  
Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език: 30 лева / 15 лева за деца до 12 г.
 
Минимален брой туристи: 30 души.

Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни  детето да пътува извън България - оригинал + копие.

Начин на плащане: Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване. Лица над 80 г. не се застраховат.

Забележка: Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата.
Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите.
Видео

Карта

Оферта № Е1890


Още оферти за Гърция