Нова година на остров Тасос

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 3 нощувки
Маршрут: Пловдив - Пазарджик - София - Драма - Кавала - Тасос - София - Пазарджик - Пловдив
Дати:
Цена от: 390 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
1 ден: Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч., Пазарждик – 6.30 ч., отпътуване от София в 07.30 ч., Благоевград – 8.30 ч  по маршрут Гоце Делчев - Драма - Кавала. Разглеждане на пещерата Алистрати, „радваща окото с червените си сталактити на бял фон, със снежнобелите си дантелени драперии и с пещерните си бисери”. Тя е една от най-красивите и най-големите пещери в Гърция, в която природата е искала да покаже своята най-голяма сила на създаване на орнаменти и форми; датираща от преди 2 млн години, с обща дължина от 3 км. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. *Панорамна обиколка на Острова с посещение на манастира „Св. Архангел Михаил”, фабрика за производство на зехтин в Панагия - старата столица на о. Тасос и новата столица - Лименас. Посещение на златарска работилница „Ирис Голд”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване от Тосос за Керамоти с ферибот. Пристигане в град Кавала. Пешеходна обиколка на старата част на града - Акведукта, Къщата на Мехмет Али, Църквата Панагия, Крепостта, от която се открива чудесна панорама и др. Отпътуване с ферибот до Тасос. Настаняване в хотела. Около 16.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив късно вечерта.
 
1 Празнична вечеря   
туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти
такси резервация и административни разходи
екскурзоводско обслужване на български език по маршрута /с изключение на местата и обектите, които имат изричното изискване за лицензиран местен екскурзовод, който може да бъде нает срещу допълнително заплащане/
медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро
водач от Агенцията
транспорт с автобус : от Пловдив 90 лв.; София – 70 лв; 
входните такси за музеите и туристическите обекти (около 10 евро);
настаняване в единична стая (40 лева); медицинска застраховка за лица над 65 г.; мероприятията по желание, отбелязани с * (Панорамна обиколка на о. Тасос - 12 лева /при мин. 20 тур./); наем слушалки и екскурзоводски беседи в музеите; застраховка „Отмяна на пътуване”; разходи от личен характер.
 
Намаление за деца до 12 г. с двама възрастни – 10 %
Mинимален брой участници: 35
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
 
Оферта № Е1357