Септемврийски празници в Истанбул

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 5 дни / 3 нощувки
Маршрут: София-Истанбул-Одрин-София
Дати:
Цена от: 180 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

І Ден - Отпътуване от София в 19:00 ч.

19:00ч. тръгване от гр. София (АвтогараСердика)

19:30ч. тръгване от гр. Ихтиман (Комплекс Мотел Ихтиман)

20:15ч. тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell)

20:45ч. тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург)

21:45ч. тръгване от гр. Хасково (бензиностанция Shell)
Нощен преход.


ІІ Ден - Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотела. Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи настаняването става след 12:30ч.
08:30ч. панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език(по желание срещу заплащане). Разглеждат се: Синята джамия (отвън), площад “Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София”(отвън), „Топкапъ Сарай” (Двореца на султаните от Османската династия) отвън. Преминаване по моста над Босфора в Азиатската част на града. Свободно време.
15:15ч. Посещение на мол’’Форум Истанбул’’ и аквариум ’’SEA LIFE’’
20:00ч. вечеря в местен ресторант с богата атракционна програма, ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи (по желание срещу заплащане). Нощувка.


ІІІ Ден -Закуска.

08:15ч. разходка с корабче по Босфора (по желание срещу заплащане) с екскурзовод на български. Екскурзията започва от пристанище Еминьоню или Кабаташ. Корабът преминава покрай брега на европейската част на  града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „Перла”, „Листопад”. Посещение на новия султански дворец Долмабахче Сарай(по желание срещу заплащане) - най-красивия дворец в Истанбул, наричан Малкия Версай - едно от местата в града, което задължително трябва да се види.
15.15ч.посещение на небостъргача „САПФИР” (по желание срещу заплащане).
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция - небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й е в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация SkyRIDE – 4D за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
18:00ч. - Посещение на  квартал Аташехир в Азиятската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. Свободно време . Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа. Нощувка.


ІV Ден - Закуска. Посещение на Принцовите острови (срещу допълнително доплащане) - архипелаг от 9 острова, от които само 4 са обитаеми. След половин час път с ферибот ще пристигнем на Буюкада - най-големият и най-красивия от всички острови. Там няма друго превозно средство освен велосипеди и файтони, с които можете да обиколите една част от острова и да се насладите на невероятно красивите големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили, а днес някои от тях са превърнати в бутикови хотели. Свободно време. Завръщане към Истанбул. Свободно време. Нощувка.

 
V Ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Одрин и туристическа обиколка на града. Разходка из града разглеждане на българската църква "Св. Константин и Елена"  и посещение на джамията Селимие – най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

транспорт с комфортен автобус-TV/AC, мини бар

2 нощувки със закуски в hotel 2/3/4* в Истанбул

екскурзоводско обслужване по целия маршрут

медицинска застраховка
посещение на мол и aквариум – 100 TL +5  евро трансфер

посещение на WATERGARDEN İSTANBUL + мол EMAAR – 17 евро

посещение на Небостъргачът „Сапфир” – 22 евро

посещение на Султанския дворец „Топкапъ” – 25 евро

куверт за посещение на атракционно заведение „Gar muzik haal” – 29 евро

разходка с корабчето по Босфора - 17 евро

посещение на ”VIA PORT VENEZIA”– 12евро

панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро

посещение на Св.София – 25 евро

входни такси  “Долмабахче Сарай” – 25 евро

вечеря в ресторант – 20 евро

Посещение на подземното водохранилище Йеребатан с екскурзовод на български език - 15 евро (с включена входна такса);

доплащане за единична стая –60 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20.
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди отпътуване.

Необходими документи: валиден задграничен паспорт.
За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родителите си, нотариално заверена декларация /оригинал и копие/.


Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!
При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Оферта № Е3078


Още оферти за Турция