гр. София, ул. Цар Асен №3, ет. 1 (до Съдебната палата)
Телефон: 02 868 0 500, 0878 93 93 48
e-mail: info@globaltour.bg

гр. Пловдив, ул. Доктор Г. М. Димитров 3А, партер (на гърба на хотел "Тримонциум")
Телефон: 032 33 12 30
e-mail: info@globaltour.bg

Уикенд в Княжевац

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Маршрут: София – Пирот – Долна Каменица - водопада Бигар - Княжевац – Ниш – Малча - Суковски манастир - София
Дати: 20.10.2018, 24.11.2018
Цена от: 119 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
20.10.2018 21.10.2018 от 119 лв. резервация
24.11.2018 25.11.2018 от 119 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
1 ден:                                                                  
Отпътуване в 7:30 ч. от София, Автогара Сердика, 7:40 ч. от бул. Сливница 138 – бензиностанция Шел  по маршрут: София ­- ГКПП Калотина ­- Пирот - Княжевац. Пристигане в град Пирот. Градът е заобиколен от Влашка и Стара планина, които са рядък пример за девствена природа. Пирот е създаден върху изградена през 2 век антична римска станция, носеща названието Turres, което означава „кули”. През 9 век градът става българско владение до падането на Българската държава под византийско и османско владичество. През 15­17 век градът носи османското си име Шехиркьой и е център на вилает. През периода на Възраждането Пирот е център на Нишавската епархия. Тогава се основава Българската екзархия. Най-­отличителният белег на Пирот са неговите килими. Те са уникални и са гладки и от двете страни. Различават се значително от персийските, които са винаги геометрични. Градът се свърза изключително с производството на килими, което процъфтява, но и с отглеждането на овце и произвеждането на невероятно вкусното пиротско овче сирене.
 
Разходка в центъра на града. Посещава се евтиният пиротски пазар или по желание старата крепост Калето.
След това програмата ни продължава в посока Княжевац, като по пътя ще предстоят още две спирки: първата е посещение на църквата Пресвета Богородица в с. Долна Каменица, както и на българския средновековен владетелски комплекс.
Църквата се намира в средата на селището на издигната над левия бряг на река Тимок поляна по стария военен път от Пирот до Видин. Изписана е около 1323-1330 г. Построена е като храм във феодалното имение на изпиисания в нея Михаил Шишман или негов близък неуточнен по име български болярин от Видинската област на Царството в края на ХIII началото на ХIV в. След изчезването на останалите постройки след турското нашествие храмът, подобно на известната Боянска църква, става енорийска селска черква. Сега не действа постоянно.
 
Потегляне в посока Княжевац с кратка фото-пауза по пътя край водопада Бигар, над който някога е имало 12 воденици, а смото място местните наричт „Лудото врело“.
Пристигане в гр. Княжевац, и настаняване в хотела. Свободно време за разходка из града, където можете да се насладите на превъзходните вина или да разгледате някои от забележителностите като Старата чаршия и Етногрфския музей, където се намира и най-голямат колекция ръчно плетени чорапи в Сърбия. Вечеря с жива музика. Нощувка.
 
 
2 ден:
Закуска. Отпътуване за гр. Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на Ниш, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Свободно време.
Програмата продължава с потегляне от Ниш и кратка спирка в с. Малча, където в духа на тази винена екскурзия, ще имате възможност да посетите традиционна винарска изба, както и да опитате местните вина и мезета.
Отпътуване за София с последна спирка по пътя за посещение на Суковския манастир "Св. Богородица", живописно разположен в долината на река Ерма. Време за разглеждане на манастир и оптътуване.
Пристигане в София на автогара "Сердика“ около 20:00 ч. 
транспорт с туристически автобус;
водач от агенцията
1 нощувка със закуска в хотел 2*, в Княжевац или района;
вечеря с жива музика
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 EUR за лица до 69 г. 
входни такси за посещаваните туристически обекти
доплащане за застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 EUR за лица над 69 г.: 3 лв.
разходи от личен характер
доплащане за единична стая: 30 лв.
двупосочен трансфер Пловдив – София – Пловдив: 24 лв. (при група от минимум 15 души)
дегустация във винарна Малча 500 Динара
Плащане:
При записване се внася 30% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.
 
Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност поне 6 месеца към датата на връщането.
За деца до 18 г., пътуващи без родителите си или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/.
 
Забележка:
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Оферта № Е1420