Вашата оценка

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 2020

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 9 дни / 7 нощувки
Дестинация: о-в Занзибар, Танзания
Дати:
Цена от: 0.00 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай


  • Програма
ДЕН 1

Отпътуване от София по маршрут София – Занзибар, удобен полет с България. Полет Милано Малпенса – Занзибар.


ДЕН 2
Пристигане в Занзибар в 05:30ч. сутринта.Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
 
Занзибар, наречен още и Островът на подправките, е полуавтономна част от Обединена република Танзания. Представялва архипелаг в Индийския океан, на 20-25 километра от крайбрежието на континента и се състои от два големи острова, от които най-големият е Унгуджа и Пемба и множество други по-малки. Столицата на Занзибар е Стоун Таун (Каменният град), богат на архитектура и история и е под закрилата на UNESCO. В него ще откриете смесица от различни култури, сред които доминира тази на суахили. Основните отрасли в Занзибар са подправките и туризма. Тук основно се произвежда карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер.
 
ДЕН 3
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна обиколка на историческия град Stone Town – срещу допълнително заплащане.
Обиколката започва с посещение на пазара в Стоун Таун. Следва посещение на Англиканската катедрала, построена на мястото, където е бил пазарът на роби. Разходката продължава по тесните улички на Стария град, където можете да се насладите на запазените арабски порти, известната Къща на Чудесата, също така и на султанския дворец.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 4
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Safari Blue целодневна екскурзия - срещу допълнително заплащане
Отплаване с местните плоскодънни лодки, достигайки красивия залив Менай, пясъчна плитчина, където ще имате възможност да отдъхнете, време за плаж и гмуркане с шнорхел. На красивия остров Квале ще имате обяд – традиционно барбекю с риба, омари и миди, сред уханието на заобикалящите тропически дървета. След обяда ще се насладите на най-големия и стар вид боабаб (на 500 години). Следобеда ще имате възможност да прекарате в морето или на плажа, наслаждавайки се на гмуркане в залива, заобиколен от тропически гори.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 5
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.
 
ДЕН 6
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Целодневна екскурзия Нукупенда и островът на затворниците – срещу допълнително заплащане.
Трансфер до пристанището на Stone Town, от където се отплува на борда на местни лодки в посока Нукупенда, наречен още Царство на мечтите. Представлява тънка бяла пясъчна ивица, която според прилива се показва или скрива от погледа и това, докато се наслаждавате на слънцето и тюркоазеното синьо море. Ще имате традиционен суахили обяд от омари, миди и плодове. След това предстои да се посети Островът на затворниците, където робите са били държани в изолация, а днес е дом на гигантски костенурки. Последната спирка е на плажа за кратък отдих и да се насладите на многоцветните морски звезди.
Нощувка.
 
ДЕН 7
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Обиколка на подправките „Открий вълшебните подправки“– срещу допълнително заплащане.
Ще прекарате деня, заобиколени от ухания на подправки, местно производство на о-в Занзибар, който е известен в миналото още като „Островът на подправките“. Ще посетите плантация за подправки, придружени от опитен водач, който ще ви запознае с произхода и ще можете да усетите аромата на индийското орехче, джинджифил, канела, ванилия, карамфил, кардамон, черен пипер, кафе, лимонена трева и много други. Ще разберете, какво лекуват тези наситени и екзотични аромати, по какво могат да бъдат разпознати и любопитни факти свързани с тях.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 8
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия Плуване с делфини  и посещение на гората Йозани– срещу допълнително заплащане.
Отпътуване за южната част на Занзибар. След това с моторна лодка се стига до зоната, където може да поплувате в компанията на приятелски настроените делфини. Отпътуване за гората Йозани, природен резерват разположен в югоизточната част на острова. Тук ще имате възможност да се срещнете с червената колобус маймуна, с интересна червена окраска на гърба, местен обитател на Занзибар и застрашен от вид от изчезване. Трябва да внимавате за преминаващите антилопи, диви свине, мангусти и хамелеони, всички те са част от фауната на Занзибар. Последна спирка от разходката ще бъдат мангровите гори
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 9
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Занзибар. Полет от Занзибар до Милано в 07.00ч. с чартърен полет. Пристигане в Милано  в 16.45ч. и отпътуване за София в 18.20ч. Кацане в София в 21.20ч.
 

Необходими документи за виза за Занзибар:
  • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
  • Поне 2 свободни страници в паспорта;
 
Необходими документи и медицински изисквания при записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването;
  • Депозит в размер на 50% от сумата на човек;
  • Доплащане – внася се до 45 дни преди заминаването;
  • Няма задължителни ваксинации; има препоръчителни ваксини за жълта треска и прием на лекарства против малария

Забележки:
  • Допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение!
  • Часовете на полетите подлежат на препотвъждение!
  • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/.
Забележка:
Туроператорът може да предложи самолетен билет по отсечката София – Милано - София. Моля да имате предвид, че самолетният билет подлежи на неустойкапри анулация. Условията за анулация и/ или промени в билета се проверяват при правенето на резервация, в зависимост от условията на тарифата на авиокомпанията, по която са запазени/ издадени билетите.
Наличните места в хотелите, както и самолетните билети по пакета са на база заявка – потвърждение!
 
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Лек автомобил/автобус
 
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
*********

SOFT ALL INCLUSIVE включва:
напитка за добре дошли; закуска, обяд и вечеря с обслужване на бюфет; късна закуска в бара от 10.30 до 12.00, американско кафе, горещ чай и разхладителни напитки през деня в бара; безалкохолни напитки и вода се сервират по време на храненията и до 17.00ч. на бара; горещ чай и кафе със сладкиши до 17.00; пресни плодове се предлагат на бара при фиксирани часове, предястие и занзибарска вечеря.
*Не са включени: алкохол, спиртни напитки, напитки в кутийки и бутилки и кафе еспресо.
 
Хотел AHG Waridi Beach Resort 4* се намира само на 40 километра от международното летище и град Стоун Таун, на североизточния бряг на о-в Занзибар, в района Pwani Mchangani. Комплексът е разположен на широк частен плаж от фин бял пясък. На територията на хотела: плувен басейн, тенис на маса, билярд, фитнес, СПА и Уелнес център, детски клуб,  2 бара, основен бюфет ресторант, предлагащ средиземноморска и местна кухня, „Shisha Bar&Restaurant” - предлага бургери, хот дог, барбекю, рибни деликатеси.  Един път на седмица, хотелът организира за гостите си типична местна „суахили“ вечеря. Стаите са оборудвани с плоскоекранен телевизор, минибар, климатик, мрежа против комари, сешоар, самостоятелна баня, тоалетни принадлежности, електрическа кана.
 
Хотел AHG Dream’s Bay Boutique hotel 4* е  бутиков хотел, разположен в малък залив в Индийския океан, в района Матемве. Има свой частен плаж, плувен басейн, съоръжения за водни спортове, Спа и Уелнес център, безплатни велосипеди, риболов, бар, ресторант,снекбар. Стаите са оборудвани с плоскоекранен телевизор, минибар, климатик, мрежа против комари, сешоар, самостоятелна баня, тоалетни принадлежности, халат за баня, електрическа кана

Цената включва:
Самолетен билет Милано - Занзибар - Милано - с включени летищни такси и чекиран багаж с чартърен полет; самолетен билет София - Милано - София с включени летищни такси и чекиран багаж; 7 нощувки в избрания хотел на съответната база; Трансфер летище - хотел - летище в Занзибар; Коктейл за Добре дошли Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;


Цената не включва:
Виза за Занзибар – 50 $ на човек – попълва се онлайн от ТО Считано от 01.07.2015, правителството на Обединена република Танзания въвежда инфраструктурна такса в размер на 1 $ на ден за всеки турист, отседнал в хотел, която следва да се заплати на място от гостите на хотела. Доплащане за всички услуги, невключени в цената; Допълнителни екскурзии в Занзибар; Лични разходи; Застраховка „Отмяна на пътуване“ Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Често задавани въпроси

Почивката е с продължителност 9 дни / 7 нощувки.
Записването за почивката става след попълване на резервационната форма, която може да намерите в таблицата с цени към всеки един хотел. След попълване на формата за записване - наш служител ще се свърже с вас и ще Ви изпрати информация за заплащането на депозит. Депозита може да се плати с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис. Останалата сума се заплаща до описана по договор дата в наш офис или по банков път.
Почивката се осъществява със следния тип транспорт:
Вид транспорт: Самолет
Оферта № П2053


Още оферти за Танзания

Здравейте!
Изберете една от опциите по-долу, за да се свържете с нас и ще Ви отговорим при първа възможност.