Вашата оценка

Албания Лято 2017 Автобусна програма с 9 нощувки

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 10 дни / 9 нощувки
Дестинация: Дуръс, Албания
Дати:
Цена от: 0.00 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай


  • Програма
График на отпътуване:
Град Час на отпътуване
Стара Загора 20.00 часа
Пловдив 21.30 часа
Пазарджик 22.30 часа
София 24.00 часа

С тръгване от Стара Загора, Пловдив, Пазарджик (Шел Пазарджик), София, Перник и Кюстендил за всички обявени дати.
Тръгване от Велико Търново, Габрово и Казанлък се осъществява при записани минимум 10 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер. Цената за трансфера на човек е: от Велико Търново - 20 лв., от Габрово - 15 лв. и от Казанлък - 10 лв.
 

Пакетните цени включват:
Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
9 нощувки в хотел по избор на съответната база на хранене.
Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", с покритие 5000 евро (за лица до 65 години).
Представител на TA по време на пътуването.
Всички пътни и магистрални такси.

Пакетните цени не включват:
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 15 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Алианц България", гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
За всички, които желаят да се възползват от застраховката „Отмяна на пътуване“, предлагаме 20 % отстъпка от тарифите на ЗАД „Алианц България“ АД.
Разходи от личен характер и бакшиши.
Допълнителни екскурзии.

Условия за ранно записване:
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента. Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати

Общи условия:
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по- малко.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
В деня на пристигане преди 14:00ч. и в деня на напускане след 12:00ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
Продължителност на пътуването: от Стара Загора до Дуръс 808км, от Пловдив до Дуръсъс 708км, от София до Дуръс 573км.
Време за пристигане според обявените в дестинацията километри.
Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TA се потвърждават два дни преди отпътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите.
Настаняването в автобусите е според датата на записване.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.

Допълнителна информация:
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване.
Начин на плащане: 40% депозит при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
Нобходими докъменти за пътуване: валиден международен паспорт.
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители.
Визов режим: няма изисквания за визи.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163100000016/21.06.2016 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България".

Допълнителни екскурзии: ПОЛУДНЕВНИ ТУРОВЕ
ОБИКОЛКА НА ДУРЪС – най-голямото пристанище в Албания, разположен на 34 км. от столицата на страната – Тирана. Дуръс е и най-древният град в Албания с 3000 годишна история. В града са разположени амфитеатъра на римския император – Адриан, който е и най-големият на Балканите. Места за посещения в Дуръс: Амфитеатъра, Археологическия музей.
Цена – 12 евро на човек.

ДУРЪС – ТИРАНА – ДУРЪС
Тирана, основан през 1614 г. е вече добре развит град, който съчетава култура и история. Места за посещения в Тирана: Площата „Скендерберг“, Часовниковата кула, Джамията „Et’hem Beu“, Националния исторически музей, Националната художествена галерия, Моста „Tabak“
Обиколката на Тирана започва с посещение на центъра на града, площада „Скендерберг“ и едноименния паметник, часовниковата кула – 35 м. висока, има 90 спираловидни стъпала. Следва посещение на джамията „Et’hem Beu“, на чиито стенописи се виждат, дървета, водопади и мостове, нещо което не е характерно за ислямското изкуство. Националната библиотека е разположена непосредствено пред джамията, в близост до националния исторически музей.
Цена – 15 евро на човек

ЕДНОДНЕВНИ ТУРОВЕ: ДУРЪС – КРУЯ – ТИРАНА – ДУРЪС
Историческият град Круя, който съчетава на едно място природа, история и археология е разположен на хълм на 600 м. надморска височина.
Посещавани обекти в Круя: Музея на Скендерберг -национален герой на Албания, Етнографски музей, Пазар за сувенири.
Пристигане в град Круя /след 40 мин. път с автобус/, известен със своите каменни улици и традиционни сгради. Обиколката започва с посещение на двореца на националния герой на Албания – Скендерберг, построен на 548 м. надморска височина, предоставящ невероятна гледка към околностите. В двореца се намира и музея, посветен на Скендерберг, в който можете да видите находки от средната епоха. Можете също така да посетите и етнографския музей на град Круя, разположен в автентична сграда от 1764 г. Следва посещение на традиоционен албански пазар, където имате възможност да се запознаете с местните традиции и начин на живот. Пазарът представлява една улица с малки магазинчета за сувенири и подаръци, дървени постройки и кафенета. Следобяд предстои посещение на столицата Тирана – сърцето на Албания. Основан през 1614 г., градът в момента се развива с бързи темпове, има съвременна архитектура и предлага на своите гости сърдечно гостоприемство. Места за посещение в Тирана: Площад „Скендерберг“, Часовниковата кула, Джамията „Et’hem Beu“, Националния исторически музей, Моста „Tabak“
Обиколката на Тирана започва с посещение на центъра на града, площада „Скендерберг“ и едноименния паметник, часовниковата кула – 35 м. висока, има 90 спираловидни стъпала. Следва посещение на джамията „Et’hem Beu“, на чиито стенописи се виждат, дървета, водопади и мостове, нещо което не е характерно за ислямското изкуство. Националната библиотека е разположена непосредствено пред джамията, в близост до националния исторически музей.
Цена - 20 евро на човек

ДУРЪС – АПОЛОНИЯ – ДУРЪС
Аполония – национален археологически парк.
Аполония е древен град в Илирия, разположен на десния бряг на река “Aous” . Руините са разположени в близост до селището “Pojani”. Аполония е основан през 588 г. преди новата ера от гръцки колонисти от Корфу и Коринт. Градът разцъфтява по време на Римското владетелство. Градът започва да залязва през 3 в. след като пристанището е разрушено от силно земетресение. Цицерон – известният римски оратор е бил пленен от красотата на Аполония. Археологическите разкопки показват, че Аполония е достигнал своя апогей около 4 -3 век преди новата ера. Аполония, както и „Dyrrachium“ разположен малко по на север са били важни пристанища в областта. Градът има 4 километрова стена, която обхваща площ от 137 хектара. По време на върховата точка на развитие в Аполония е имало около 70 000 местни жители. Сред най-извесните обекти за посещение са библиотеката, триумфалната арка и храма на Артемис. Силно земетресение през 3 век е нанесло трайни щети на инфраструктурата на града.
Цена - 18 евро на човек

Условия за пътуване:
Цените на екскурзиите са валидни при група от минимум 25 човека.
Цените включват: Транспорт с климатизирани автобуси. Екскурзоводско обслужване по време на туровете.
Цените не включват: Обяд по време на целодневните екскурзии и входни такси на посещаваните обекти.
Входни такси: Дуръс Амфитеатър и Археологическия музей - 3.5 Euro, Круя Националния исторически музей - 2 Euro, Круя Етнографски музей - 2 Euro, Тирана Национален исторически музей - 2 Euro.
Цена на обяд в Круя или Тирана – 9 Euro за тристепенно меню.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат по време на пътуването.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


<br />

<br />
 
Необходими документи:
<br />

Често задавани въпроси

Почивката е с продължителност 10 дни / 9 нощувки.
Записването за почивката става след попълване на резервационната форма, която може да намерите в таблицата с цени към всеки един хотел. След попълване на формата за записване - наш служител ще се свърже с вас и ще Ви изпрати информация за заплащането на депозит. Депозита може да се плати с карта директно през сайта или по банков път или в наш офис. Останалата сума се заплаща до описана по договор дата в наш офис или по банков път.
Почивката се осъществява със следния тип транспорт:
Вид транспорт: Автобус
Оферта № П109


Още оферти за Албания

Здравейте!
Изберете една от опциите по-долу, за да се свържете с нас и ще Ви отговорим при първа възможност.